4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Sfaturi pentru o amenda primit...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Sfaturi pentru o amenda primita pe nedrept?

Salutare.
 
In urma cu 2 zile am primit o amenda pentru ca am trecut pe culoarea "galbena" a semaforului. Ideea este ca, datorita camerei de bord montate pe masina pot demonstra faptul ca trecusem pe verde. Insa, din nefericire, data si ora camerei nu erau setate corect (apare o data si o ora aleatorie, ex: anul 2014, etc.). Am depus o reclamatie pe site-ul politiei romane, atasand si un videoclip incarcat pe youtube (si sunt convins ca nu voi rezolva nimic cu acea reclamatie). Pentru evitarea eventualelor motive venite din partea agentilor, am ascuns data si ora ce apareau pe videoclip printr-un blackscreen. Sper sa nu apara probleme in legatura cu asta, probabil cu ajutorul acestei erori date de camera de bord personala, vor avea anumite scuze si motive, insa ca martor este si masina de langa mine care, la randul ei a fost oprita tot pe acest motiv. Consider ca politistul respectiv nu a avut nici o dovada pentru care sa-mi acorde aceasta amenda. 
 
Doresc sa contest amenda cu dovezile pe care le am. Va voi lasa link-ul de la videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=jCyQv7WBzdc
 
Niste sfaturi? Multumesc anticipat.
A intrebat gosmanvlad95 (120 puncte) acum 7 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

–2 voturi
A raspuns Karl73 (13,640 puncte) acum 7 ani Ii dai in judecata. Filmuletul il poti edita. Ii pui intrun colt data si ora ca si cum ar fi pe camera.
0 voturi
A raspuns burtus (850 puncte) acum 7 ani Da ai poti da in judecata dar din cate stiu eu va rog sa ma corectati daca stiti orce dovada video inafara de cele autorizate gen camere primarie etc nu se iau in considerare ca dovezi.

Comentarii:

A comentat gosmanvlad95 (120 puncte) acum 7 ani Salut. Nu am idee despre acest fapt, dar eu stiu ca orice dovada este buna, dar cunosc un caz in care s-a ajuns in instanta, iar soferul care a fost amendat pentru "depasirea limitei de viteza" a castigat fara a avea dovezi clare ( nici el nici politistul :)) ) .
0 voturi
A raspuns Evoluzione (160 puncte) acum 7 ani In primul rand pastreaza secventa originala cum ai scos-o din camera, presupun ca ai si audio cu numele politistului si conversatia avuta. Astfel dovedesti ca filmarea este corespunzatoare cu fapta din PV si ca n-a fost editat filmuletul.
Cand formulezi contestatia nu te baza excluziv pe faptul ca ai filmare, spune de exemplu si ca locul in care erau amplasati politistii nu le permitea sa cunoasca culoarea semaforului ci doar sa o ghiceasca. Filmarea va fi determinanta si judecatorul va decide daca o ia in considerare sau nu (daca aveai data corecta era mai simplu), dar poti sa il chemi ca martor pe celalalt sofer care a fost amendat.
Si ultimul sfat este sa recurgi la un avocat, pentru ca sa eviti orice greseala de procedura.

Comentarii:

A comentat gosmanvlad95 (120 puncte) acum 7 ani Camera de bord este permanent conectata la masina, pentru ca bateria nu rezista mai mult de un minut fara sa fie conectata la vreo sursa, iar cand am parcat am oprit si motorul, iar inregistrarea s-a oprit. Tot ce a putut surprinde camera a fost momentul in care agentul s-a legitimat, insa nu cred ca ajuta la ceva. Totusi, voi incerca sa pun in aplicare sfaturile tale, daca nu asta e. Nu mor pentru cei 125 RON, insa nu suport ideea de nedreptatire, mai ales cand am observat ca politistul respectiv isi tinea parerea, iar cand a ajuns la mentiuni am fost surprins cu o intrebare de genul: "Deci ce scriu la mentiuni, ca ai trecut pe galben sau pe verde?".
Multumesc frumos pentru sfaturi.
A comentat Evoluzione (160 puncte) acum 7 ani Merita contestat, intradevar nu mori pentru 125lei, dar faptul ca ramai pieton 30-90 de zile presupun ca te va incomoda intrun mod mai grav. Plus ca astfel de abuz nu se poate tolera, de obicei am simpatie si respect pentru agentii de politie, dar aici e vorba de o nedreptate evidenta.
S-ar putea sa fie de ajuns audio in care s-a legitimat politistul daca acesta la tribunal va confirma c-a fost singura data cand te-a oprit in trafic si ca este intradevar vocea lui care se aude. Incearca cu filmarea, dar dupa cum ziceam, nu te baza excluziv pe ea. Simplul fapt ca nu puteau vedea culoarea semaforului din locul unde erau ar trebui sa te scape de sanctiune, (asta se dovedeste ori prin marturia depusa de celalalt sofer, ori prin recunoasterea politistului).
Succes!
0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 7 ani iti pare amenda pe nedrept ?

pe bune, in momentul cand ai vazut ca clipeste se vede clar ca accelerezi.......
din momentul cand ai trecut pe sub semafor si pana in momentul cand ai trecut intersesctia s-o facut rosu , din aceasta cauza politistul este sigur ca ai fortat semaforul si te-a halit
alta data mai multa atentie si nu trecem pe verde-galben ca-i foarte greu sa demonstrezi contrariul(in momentul cand treci pe galben si pana treci de intersectie ai 2-3 secunde pana se face rosu.)
imi pare rau de tine dar ramai fara permit lejer. nici un judecator nu ti-ar da castig de cauza......filmarea ta te ingroapa !

Comentarii:

A comentat gosmanvlad95 (120 puncte) acum 7 ani Salut. Multumesc ca ai lasat un raspuns la aceasta "intrebare", dar te-as ruga sa te uiti putin mai atent la videoclip. Semaforul care clipea, indica culoarea verde intermitent spre dreapta, in timp ce pentru stanga era inca verde (te poti uita si la semaforul din dreapta, nu numai cel de sus).