4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > AUDI > Audi a4 b5 2.8 quattro de ce n...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Audi a4 b5 2.8 quattro de ce nu prinde viteza care ar trebui la o turatie mai mare??

Salut  !  va rog sa imi spuneti care este problema   Pornesc, plec de pe loc,   schimbarea treptelor e absolut normala:   ,  ex.   in a  2-a  treapta  la 2500 rpm accelerez  brusc ,  motorul se tureaza pana la 3500- 4000 rpm .   masina nu prinde viteza care ar trebui , nu miroase a ambreiaj, nu se aude nici un sunet ,  ridic acceleratia o calc iar dar nu foarte rapid,  se tureaza motorul, masina accelereaza dar nu cum ar trebui. ( 200 cai)

A intrebat bogdan02 (3,350 puncte) acum 11 ani in categoria AUDI
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

–4 voturi
A raspuns rover_cabrio (23,880 puncte) acum 11 ani sti ce e ala MECANIC AUTO si diagnoza auto  ?? trebuie bagata pe tester pentru ca probleme pot fi multe , un furtun de gaze fisurat , bobina ...poate fi un sezor dupe axa ...multe chestii care tre sa stii sigur care iti pune aceasta piedica !

Comentarii:

A comentat bogdan02 (3,350 puncte) acum 11 ani :))))) Banuiesc ca stiu ce este ala ''MECANIC AUTO'' daca nu o puneam pe tester la diagnoza nici nu puneam o intrebare pe acest site dar din pacate am pus masina si nu i-a dat nici o eroare la diagnoza  si nu are nici un ''sezor dupe axa''
A comentat sulerin (2,620 puncte) acum 11 ani sezor dupe axa=))
A comentat bogdan02 (3,350 puncte) acum 11 ani Inca nu am aflat de ''sezor dupe axa''
+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Din ce ai zis tu,masina se accelereaza dar nu iti place cum se misca.
In afara de tester,care nu are mereu raspunsul,trebuie sa faci si alte verificari,incepand de la furtune si pana la curatit clapeta de acceleratie.Pentru clapeta de acceleratie nu se da mereu importanta,desi in majoritatea cazuzilor face probleme.
Daca nu e nimic crapat pe la motor,atunci singura solutie ramane de verificat ambreiajul,mai toate simptomele duc acolo si testerul nu iti va spune nimic.
P.S:Nu e necesar sa fie miros urat ca sa fie dus ambreiajul.
Unde iti tine pedala mai sus mai jos?Daca a fost umblat recent la el,verifica sa fie aerisita instalatia,banuiesc ca e servo.

Comentarii:

A comentat bogdan02 (3,350 puncte) acum 11 ani Salut pedala sta normala adica daca ridic piciorul de pe ambreiaj putin si este in viteza masina pleaca dupa loc fara sa o accelerez. P.S servo nu are treaba cu turatia motorului .Banuiesc ca are dreptate cry_tug mi-e teama sa nu fie ambreiajul si intuitia mea nu prea ma minte singura chestie trebuie sa gasesc mecanic bun ca pe aici la mine nu prea sunt mecanici buni din pacate

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns cry_tug (670 puncte) acum 11 ani Iti patineaza ambreiajul din moment ce motorul se tureaza si viteza vine dupa.
Sfatul meu: Verifica intai de toate ambreiajul, nu are legatura cu clapeta de acceleratie sau alte lucruri. (daca ar fi fost alta cauza nu se tura motorul).

Bafta

Comentarii:

A comentat bogdan02 (3,350 puncte) acum 11 ani asta imi este si mie teama sa nu am ambreiajul defect si din cate stiu la tipul asta de masina quattro vine tot chitul ambreiajul cu tot cu volanta pt ca este cu masa dubla din cate am inteles

Alte raspunsuri: (1)

0 voturi
A raspuns sorinache40 (4,450 puncte) acum 10 ani verifica direct ambreiajul,am patit la fel cu o fabia,totul era normal,pina si proba cu ,,,bordura,,,dar surpriza la peste3000ture nu m-ai vroia de nici un fel,am desfacut ambreiajul si surpriza discul era terminat m-ai mult pe o parte,dinspre motor,daca ai noroc nu ai stricat volanta definitiv,,,,parerea mea sa nu m-ai mergi asa,succes!