4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > AUDI > Audi a4 b5 2.8 quattro de ce n...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Audi a4 b5 2.8 quattro de ce nu prinde viteza care ar trebuie la turatie?

Salut  !  va rog sa imi spuneti care este problema   Pornesc, plec de pe loc,   schimbarea treptelor e absolut normala:   ,  ex.   in a  2-a  treapta  la 2500 rpm accelerez  brusc ,  motorul se tureaza pana la 3500- 4000 rpm .   masina nu prinde viteza , nu miroase a albreiaj, nu se aude nici un sunet ,  ridic acceleratia o calc iar dar nu foarte rapid,  se tureaza motorul, masina accelereaza dar nu cum ar trebui. ( 200 cai)

Imagini atasate

A intrebat bogdan02 (3,350 puncte) acum 11 ani in categoria AUDI

editat de bogdan02 acum 11 ani

Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 11 ani verifica filtru de benzina,filtru de aer debimetru,posibil senzor ax cu came, trebuie pus si un tester ca sa vezi exact.

Comentarii:

A comentat bogdan02 (3,350 puncte) acum 11 ani am pus testerul a doua zi dupa ce am luat masina si avea 2 erori placutele de frana si uleiul. i-am facut schimb de ulei + filtru si a ramas sa ii schimb filtru de benzina ca sa fiu eu mai sigur de masina ca are schimbat ce este important dar ce ma sperie mai mult sa nu fie de la ambreiaj defectiunea si sa am probleme cu volanta
A comentat bogdan02 (3,350 puncte) acum 11 ani Am rezolvat-o era senzorul de la ax cu came acum trage de rupe inainte pe treapta a5 prindea 200 acum i-am dat 200 pe treapta a 3a..merci de raspuns
–1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Problema pare a fi din clapeta de acceleratie,incearca sa o cureti si vezi daca se mai intampla.
O alta explicatie ar fi un senzor care nu transmite date corect,primul vizat e debitmetrul.
–1 vot
A raspuns bogdan02 (3,350 puncte) acum 11 ani Azi am mers cu ea in oras si am pus seama ca si in oras face problema asta la ori ce treapta cand accelerez intai se accelereaza dupa care masina isi ia viteza dar tot asa parca in suturi o accelerez se tureaza dupa care prinde viteza se dezacelereaza putin iar se accelereaza si prinde viteza si tot asa si vad ca miroase a placute de frana incinse m-am dus sa vad la roti si am vazut ca miroase in dreptul rotilor o fi de la ambreiaj de miroasae asa?

Comentarii:

A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani pune mana pe jante, daca acestea sunt fierbinti rau incat sa nu poti sa ti mana mai mult de 5-10s e de la placute(ziceai ceva ca le-ai schimbat si poate nu e totul in ordine acolo) daca rotile sunt ok e clar ca e de la ambreiaj.
A comentat bogdan02 (3,350 puncte) acum 11 ani Am pus mana si sunt fierbinti doar pe fata pe spate nu sunt aproape deloc dar nu vad ce sens ar avea placuta de frana ca sa nu mai traga masina?
–1 vot
A raspuns bogdan02 (3,350 puncte) acum 11 ani am atasat inca o poza cu ce am mai gasit la masina daca dati pe poza si dati pe zoom o sa observati la placuta de frana ca este fisurata .la service mi-au spus ca miroase a incins de la discuri ca sunt perforate si de la placute ca sunt prea vechi pe masina cu toate ca nu sunt tocite rau placutele de frana.. oare sa fie de la ce au spus mecanicii de miroase a incins ori sa fie din ambele cauze si de la ambreiaj de miroase asa?
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
In primul rand ma mir ca mai tine frana.
Trebuie sa schimbi placutele si daca ai bani discurile,si da au mare dreptate mecanicii,adica placutele varza,etrierul care are mizerie pe el de ani de zile impinge pistonasul extrem de mult si ramane blocat.Apoi va fi nevoie de forta masinii ca sa il impinga inapoi.
P.S:Vrei sa opresti din frane sau sa iti accelereze masina bine?

Comentarii:

A comentat bogdan02 (3,350 puncte) acum 11 ani Salut .amandoua as vrea sa le rezolv ,dar pe rand ,si cate una mai intai cea cu acceleratia ca ma tem sa nu fie ambreiajul defect sau volanta...iar dupa sa imi iau 4 discuri cu tot cu placute de frana daca o sa fie cazul .cineva mi-a spus ca daca ii schimb placutele o sa mai mearga un timp cu toate ca pe discuri mi-a aratat mecanicul ca am rugina pe ele care nu sa luat decat pe mijlocul discurilor acolo unde apasa placutele de frana cand franez.
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Rugina de pe discuri nu e o problema,porblema e cum calca placutele si daca calca pe toata suprafata,la fel si discurile ovalizate.
Eu iti recomand sa le schimbi pe ambele si ai rezolvat problema,cel putin stii ca ceva timp de aici in colo nu o sa mai ai probleme,mai ales cu franele.
P.S:Franele nu sunt pentru a opri masina in parcare,sunt pentru ca atunci cand ai nevoie de ele sa isi faca treaba.
A comentat bogdan02 (3,350 puncte) acum 11 ani asta o stiam si eu mai important este asta cu ambreiajul sa vad daca o fi el de vina de se tureaza si subtureaza masina