4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > FORD > Cat consuma in plus (aproximat...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

–1 vot

Cat consuma in plus (aproximativ) daca umblu cu cauciucurile de iarna, vara?

A intrebat Mihay-XXL (4,620 puncte) acum 11 ani in categoria FORD
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns audi4ever (4,400 puncte) acum 11 ani S-ar putea sa consume mai mult sau mai putin dar depinde de dimensiunea cauciucurilor, mai exact latimea lor. Evident, vorbim de cauciucuri echivalente ca si diametru.
Daca iarna umbli cu 175/70/13 - profil iarna, iar vara umbli cu 205/50/15 - profil vara, iti garantez ca scoti consum mai bun cu cauciucurile de iarna!
Am testat lucrul asta, pe masina personala, atat prin metoda plinului cat si pe computerul de bord, iar castigul e undeva la  300-400 ml carburant/100 km.
La consum mai importanta e latimea cauciului, suprafata de frecare pe asfalt, si intr-o mai mica masura conteaza profilul.
Dar pentru consum minim vara cel mai bine e asa: jante aliaj usoare in combinatie cu cauciuri  cat mai putin late si cu un profil adecvat care sa asigure o rezistenta cat mai mica la inaintare.
+2 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani nu iti consuma mai mult de 0.5litri, dar o sa ai probleme la franari, la curbe, la drum intins, la orice. acele gume sunt facute sa dea randament numai la temperaturi de maxim 10grade..tu daca mergi cu ele la 40grade ce crezi ca se intampla......esti un pericol pe strada prietene cu cauciucurile de iarna, si pt ceilalti din trafic si pt tine ca ma inteles ca legea de anul trecut (cu gumele de iarna-vara) spune ca daca nu ai gume corespunzatoare RCA'ul nu mai despagubeste
0 voturi
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani Modelul cauciucurilor nu poate face o diferenta mai mare de 200-300ml la 100km asta daca sunt aceeasi dimensiune. Problema sa pune la performanta, si daca le porti o vare le termini, se tocesc vazand cu ochii la aceste temperaturi unde asfaltul are peste 60 de grade.