4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > PORSCHE > Masina potrivita?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Masina potrivita?

Salut tuturor , ca si voi sunt un pasionat de masini dar din nefericire pt mine nu sunt un cunoscator atat de bun , as dori si eu niste opinii in legatura cu o masina , mai exact Porsche 911 carrera S, (997)  plusuri si minusuri in opinia voastra si care ar fi alegerea voastra intr.e un Porsche 997,an 2009 ,10.000 km si un Mercedes CLS 350 , an 2012 si 40.000 km. Tin sa precizez ca am 20 de ani . Multumesc .
A intrebat Costi93 (260 puncte) acum 10 ani in categoria PORSCHE
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

+4 voturi
A raspuns CataZRO (9,540 puncte) acum 10 ani Bai fratilor ori eu sunt nebun ori voi...serios m-am plictisit sa tot vad anunturi de genul.... am 30 de mii de euro ce masina sa imi iau .....am un buget de x mii de euro ......frate cu banii astia nu mai intrebi ce masina sa iti iei.....deja la banii astia esti la alta categorie  .....intreabal pe Botezatu sau pe altul cu banii ce masina sa iti iei ;)
ASTEPT MINUSURILE !
+1 vot
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani Acum serior ce intrebare capcana care o fii mai praf ? mercedesul sau porche ? :)))))))) Eu daca as fii in locul tau mi le-as fii luat pe aman 2 + un bmw x6 pentru iarna !!!!
0 voturi
A raspuns Costi93 (260 puncte) acum 10 ani

editat de Costi93 acum 10 ani

CataZro incantat de cunostiinta am 20 de ani si imi fac banii singur poti sa ma intrebi cine sunt daca te omoara curiozitatea, venitul meu creste de la luna la luna cu 20.000 de euro imi permit sa pun si eu o intrebare ?:) un porsche pleaca de la 70.000 mi se pare normal sa te informezi inainte...hai sa nu mai judecam fara sa cunostem, mersi

Comentarii:

A comentat vwvento (49,280 puncte) acum 10 ani Sunt de acord cu cata, la ce masini vrei sa iti iei nu pui intrebari aici, si eu imi fac banii singur si nu am nici 20 de ani, dar nu ma laud, si ca faci tu x mii de euro doare pe cineva fix in pix.. La ce intrebare ai pus asa ti s-a raspuns, cati useri ai forumului s-au urcat vreodata in porche sau GT-R? ca sa iti poata raspunde la intrebare?
Eu am mers cu porche ca pasager, si am facut test drive in sibiu cu cls... si pot spune ca porche bate oricand mercedes ca senzatie masinii pe sosea.. mercedes e in alta clasa ...
A comentat Costi93 (260 puncte) acum 10 ani Mersi.. Nu am mers nici cu unul nici cu celalalt daia intreb ... Nu sunt cunoscator
A comentat CataZRO (9,540 puncte) acum 10 ani Salut , frate e problema ta cum faci banii ..... si cat castigi tu...dar nu te mai da mare ca azi esti sus ..(maine poti fi jos)
Cunosc multe cazuri... te dai mare ca ai acum salariu /profit lunat x euro si peste o luna poate ajungi sa ne bagi benzina la pompa ;)
Legat de masina daca tot ai "cascaval" de ce nu mergi spre un  Audi ? (Audi A6 2012 sau A 4 2013 )
PS: gusturile nu se discuta ;)
A comentat CataZRO (9,540 puncte) acum 10 ani Si inca ceva majoritatea de aici am pornit cu o masina mai "slaba" pt ca nu "cunosti" inca valoarea banului si puterea unei masini la 20 de ani ;)
Sigur nu ai muncit tu pe banii respectivi  de iti " permiti " Porsche sau CLS .....(parerea mea)
A comentat Costi93 (260 puncte) acum 10 ani Crede.ma ca am muncit de la 7 cand altii aveau copilarie eu munceam nu stiam ce e aia vacanta si etc in fine nu asta conteaza ,e problema ta ce crezi iti garantez ca din munca mea imi permit sa cumpar o masina , pt ca nu imi permit sa cer parintilor bani nu au foat asa instariti , si nu m.am laudat dar m.ai luat de sus ca nu iti poti permite un porsche cu 30.000 de euro sau cv de genul ce ai zis tu. Am condus un bmw 320 2004 2 ani si nu prea ma dau in vant dupa viteza .. Sau doar atunci cand sunt singur pe sosea .. Daca e cv sa mor doar eu ..:))
A comentat CataZRO (9,540 puncte) acum 10 ani Te cred  ca ai muncit si eu am muncit la fel poate nu de la 7 ani dar totusi ...si nu am spus ca nu iti permiti masina....am zis de ce mai intrebi....off topic: frate sa am banii astia... pff
ma rog nu vreau sa ma cert..dar ti-am zis mergi pe audi ;)
A comentat Costi93 (260 puncte) acum 10 ani ti.am urmat sfatul si am gasti un RS6 din 2009 ceva gen 750 Cp ... dar e prea mult pt mine ....
A comentat CataZRO (9,540 puncte) acum 10 ani http://www.*******.ro/audi-a5-C30768871.html
Vanzare Audi A5 26 850 EUR
Model, Caroserie:
Audi A5, Berlina
Fabricatie:
2011
Rulaj:
115,000 km
Combustibil:
diesel
Motor:
2968 cm³  (Putere 245 CP / 180 kW)
Transmisie:
automata
Emisii CO2:
120
Norma Euro:
euro5
Culoare:
maro-metalizat
Numari de usi:
4/5
Tara de origine:
Germania
Data primei inmatriculari:
02/2011
A comentat CataZRO (9,540 puncte) acum 10 ani http://www.aut ovit .ro/audi-a5-C30482699.html
Vanzare Audi A5 19 699 EUR
0 voturi
A raspuns bobi91 (14,410 puncte) acum 10 ani ia zi ba cine esti si cum iti castigi bani ca m-ai facut curios??!!??

Comentarii:

A comentat Costi93 (260 puncte) acum 10 ani

editat de Costi93 acum 10 ani

"Ba" hai sa ne respectam reciproc si dupa sa ne cunoastem. Sunt un nimeni .. Doar am vrut sa intreb oameni pasionati care ar fi alegerea lor, nu e vb de bani nu e vb de nimic ci de pasiunea de a conduce.
A comentat bobi91 (14,410 puncte) acum 10 ani sa iti zic parerea mea daca asi avea bani tai munciti .... eu personal m-aş orienta spre o masina japoneza gen mithubishi evo x dar intodeauna mi-a placut un 911 sau carera gt...sall
A comentat Costi93 (260 puncte) acum 10 ani Da, si eu m.am gandit la posibilitateyneu " japoneze" dar parca nu au prestanta unui porsche nu are acel cv sa iasa in evidenta stii la ce ma refer
A comentat bobi91 (14,410 puncte) acum 10 ani asta a fost parerea mea... mie nu imi plac masinile ,,tunate exterior "... mie imi plac masinile  normale dar cand apesi acceleratia sa lase orice bmw in urma gen porsche care arata normal. din punctul meu de vedere design'ul lui porsche nu a suferit mari modificari
+1 vot
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani Cea mai mare parte din cititorii de pe aici au vazut arareori aceste masini, de atins si mai putini , de stat in ele poate ii numeri pe degete , cat despre condus ... mai bine sa o lasam.
Cel mai sigur este un drive test.
Cum ele nu sunt masini noi nu le mai gasesti intr-un showroom , dar se pot gasi la unele parcuri ce vand masini premium.Dar ... nici pe alea nu le poti conduce suficient pentru a-ti face o parere.
O solutie la indemana care cere doar un pic de cautare si o suma infima din cea care urmeaza sa fie investita in achizitie este sa le inchiriezi pe rand , sa le folosesti cateva zile pentru a vedea in care te simti cel mai bine. Este o metoda pe care o recomand multor cunoscuti cand doresc o masina mai deosebita si iesita din cotidianul rutier.

Comentarii:

A comentat Costi93 (260 puncte) acum 10 ani Mersi , am sa iti urmez sfatul ,mi-ai oferit o alternativa buna
+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
In primul rand nu esti capabil sa controlezi tu masinile din intrebare,iti pot garanta asta.Nu compara acceleratia de la un logan sau ce jucarii sub 150 de cai ai condus,credema un porsche accelerat la jumatate e deja de 2 ori mai rapid decat o masina normala.
CLS la 20 de ani?Ai deja 4 copii si 3 afaceri?E mare,sigur o sa te bazezi doar pe senzori de parcare si o sa te intrebi de unde ii pui oglinzi mai mari,dupa parerea mea daca nu esti obisnuit cu handling-ul de mercedes,nu ai ce cauta in cls si alte modele mai discrete.
Deci,nu ai prea multe sanse la condus,(da stiu toti pot conduce si stapani orice,asta pana ajung fie la stiri fie infipti in borduri),sunt masini care vor mai mult decat 'dreptul de conduce autovehicule' si 2 ani de permis.
Totusi,daca vrei neaparat modelele de mai sus,cu banii respectivi cred ca te lasa inima si de un drive test?Pe internet vei gasi cateva persoane care au condus,au impresii personale si posesorii de porsche si mercedes cls nu cred ca umbla pe forumuri cu pareri,asadar,fa un drive test,intereseaza-te daca mai ai bani de asigurare si restul si fa alegerea.
Ca fapt divers,posesorii de jucarii mentionate le folosesc ca masini de week-end sau de distractii,nicidecum sa aduca apa plata sau sa mearga la facultate/servici etc,chiar daca au bani sa dea de baut la masini.
Spor la alegere si sa speram ca o sa intervina limitarea de putere si la permisele romanesti pentru inceput.

Comentarii:

A comentat Costi93 (260 puncte) acum 10 ani

editat de Costi93 acum 10 ani

Mersi pentru parere sunt de acord cu tine , din pacate pt mine liber am cel mult o zi doua pe luna si nu prea ajung in romania in acest interval ... Imi este foarte greu sa fac o alegere doar din filmulete de pe google sau youtube... Mersi de sfat inca o data , stiu ca e greu sa conduci o astfel de masina sau cel putin imi imaginez .
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani pai daca vrei sa folosesti masina doar ca masina de week-end(asa am inteles din ce ai zis),atunci orienteaza-te spre porsche.Mercedes nu e masina de 20 de ani,e puternica,de lux dar vine un moment in care iti dai seama ca e foarte plictisitoare si locuri de parcare sunt foarte putine.Cauta un motor mediu sau mic,nu varfurile de gama care le tin in frau doar pilotii de curse,si cum a spus un coleg mai jos fa o incercare pe ceva mai 'putin nervos'.
Ca o paranteza la bmw 2,0(am vazut scris mai jos),nu e nici un sfert din cele mentionate,e o masina grea si nu ofera prea mult woow la acceleratii si etc.
Spor la achizitie si calculeaza de 2 ori inainte de a cumpara,desi cred ca stii,la o masina nu conteaza doar pretul de achizitie(cu putini bani oricine isi ia s600,apoi nu au bani nici de asigurare pe week-end,fa un calcul in buget,vezi ca costa si piesele(daca stai intr-un oras mare si aglomerat e imposibil sa nu apara zgarieturi sau parcari 'strambe',de nu le faci tu le fac altii) si apoi fa alegerea.
Pana nu inveti sa tii bine masina in frau,nu accelera pana la fund.
A comentat Costi93 (260 puncte) acum 10 ani Am analizat si eu aspectele mentionate mai sus.. Nu ma avant doar ca pot plati masina si atat stiu ca si intretinerea conteaza si etc... Eu stau intr.un oras in italia foarte linistit si nu prea am cand sa ies cu masina sa imi fac de cap ... Doar 20 de km pe zi pot merge cu ea ... Pana la antr si acasa e norma mea :))) nu o sa imi schimn stilul de viata prea curand si nu am unde sa ii dau la masina tot ce poate chiar daca as merge si cu logan... In ceea ce priveste viteza si varsta mea frageda pt o masina sport sunt de acord cu tine , nu stiu daca o pot conduce dar iti pot garanta ca nici nu fac pe zmeul la volan.... Nu imi place sa conduc agresiv sau cv de genul...
0 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani

editat de tm30amp acum 10 ani

incearca sa conduci un hatchback  sport inainte de toate, faceti cunostinta mai bine, invata sa te deprinzi bine cu condusul sportiv, dar si preventiv, si dupa aceea treci la the next level. Sunt sigur ca nu vrei sa ajungi al doilea adrian cocoana (nume care nu merita scris cu majuscule). nu te cunosc, nu stiu cine esti, dar sunt sigur ca nu esti pilot motorsport, deci , in consecinta nu ai experienta in a pilota o masina sport/super sport in adevaratul sens al cuvantului, asa cum este porsche.
Nu vad utilitatea unui mercedes cls 350 pentru un tanar de 20 de ani, insa pot sa-ti recomand exact acelasi lucru ca si mai sus, cu mici adaptari de text (sper ca mi-ai inteles subtilitatea). Sau poate ca ai, cum spunea un coleg mai sus, 4 copii, familie mare si trebuie sa-i cari pe toti in cele mai bune conditii.

P.S. daca ai condus 2 ani bmw 2.0, indiferent de varianta lui, nu inseamna ca stii sa stapanesti o masina mai mare, sau mult mai agresiva. eu conduc un citroen saxo vts (o cutie de chibrite cu 120 de cai pentru necunoscatori), iar bmw-ul(excludem 328 sau m-uri) mi se pare o masina foarte, foarte linistita pentru o masina cu prestatii  sportive.

Comentarii:

A comentat bobi91 (14,410 puncte) acum 10 ani de fapt citroen sexo gama de varf are  118cp
A comentat Costi93 (260 puncte) acum 10 ani Nu am spus ca bmw 320 e o masina sport nici ca stiu sa o conduc ... Doar ca a fost si este prima iubire...:))
A comentat tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani @ bobi91 - asta ai inteles tu din tot discursul meu... bravo!!!
Ai vrut sa te dai mare cunoscator da ti-a dat cu virgula

De fapt gama de varf de la citroen saxo, se cheama Saxo Cup, versiune pe care nu o gasesti butonand pe wikipedia, si aceasta versiune pleca de la 170  si ajunge la 210 cai.
Treaba cu articolul din wikipedia e discutabila, si anume,, The VTS 16V featured a 1.6I 88 kW (120PS/118BHP) engine with a top speed of 205 km/h (127 mph), and a 0-60 mph time of 7.8 seconds. The VTS MK1 (1997–1999) and MK2 (1999–2003) shared the same performance.''(probabil asta ai citit tu) insa e ok, sa zicem ca am un saxo de 118 cai, daca te face sa te simti mai bine, nu e mare diferenta intre versiuni. Tot pentru cultura ta generala, cea de 118 cai are trecut in acte 87kw, nu 88 kw, care inseamna versiunea de 120 de cai.
A comentat tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani Costi93, pot sa te intreb de ce ai vrea sa-ti iei porsche sau mercedes?
A comentat Costi93 (260 puncte) acum 10 ani Sigur ca da, iti pot oferi mai multe raspunsuri , ca oricarui barbat imi place o masina sa ma reprezinte ....Plus ca simt nevoia sa fac o schimbare , un fel de descatusare un vis de mic copil cum sar zice... Am ales cele 2 modele pt ca sunt singurele care imi fac pulsul sa ridice ,am ales in necunostiinta de cauza , nu sunt un cunoscator foarte bun... Am intrat aici sa primesc sfaturi de la cunoscatori si oameni pasionati . Nu sunt paralel cu masinile dar nici nu sunt in masura sa va contrazic:)
0 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani ok, daca amandoua masini iti fac pulsul sa se ridice, nu esti pasionat de viteza si adrenalina in spatele volanului, ia Mercedes-ul, deoarece porsche-ul nu vei reusi sa-l stapanesti decat dupa cativa ani de ,,experiente comune''. mercedesul il vei conduce cu atentie si prudenta pentru ca este si o masina voluminoasa si in consecinta iti va fi mai greu sa o conduci la limita (ma refer la limita masinii, nu la limita puterilor tale). Si mai e o vorba -,,masinile se impart in doua categorii : Mercedes si celelalte''. Mercedes e masina care daca ai grija de ea, va avea si ea grija de tine.

P.S. daca totusi alegi altceva, impartaseste-ne si noua vestea sa stim si noi...
bafta

Comentarii:

A comentat Costi93 (260 puncte) acum 10 ani

editat de Costi93 acum 10 ani

Mersi ,cam asa am gandit si eu mercedes e mercedes  dar azi cu ajutorul unui prieten am gasit un porsche carrera 4 s an 2007 cu 14.000 km , full option, triptronic . La un pret de 55.000  care pana acum pare cea mai buna optiune pt mine.
0 voturi
A raspuns Costi93 (260 puncte) acum 10 ani Cateva poze....

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani din ce se vede e 2007 nicidecum  2009
A comentat Costi93 (260 puncte) acum 10 ani Asa mi s.a spus .. Asa zic ...iti dai seama , acum am vaZut poza da 2007