4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > VOLKSWAGEN > Ce sfaturi imi dati?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Ce sfaturi imi dati?

Buna ziua.Dupa cum am spus si mai sus,as dori niste sfaturi despre cumpararea unei masini.In urma cu cateva saptamani am hotarat ca impreuna cu tatal meu sa plec in vara asta sa cumparam o masina,care,dupa ce o sa fac 18 ani o sa ramana a mea.Tinand cont ca sunt impatimit inca de mic de masini nu vreau sa fac o alegere proasta din prima.Vrem sa cumparam un Passat cam 2000-2005.Niste sfaturi despre anumite parcuri auto mai bune din Germania si cam ce ar trebui sa ochiesc in cazul acestui gen de masina?[ce defectiuni mai des intalnite poate avea,ce an ar fi mai bun...etc etc etc]

 

Multumesc,o zi buna.

A intrebat Bogdan_sMk (620 puncte) acum 11 ani in categoria VOLKSWAGEN
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns Claudiu1989 (260 puncte) acum 11 ani intretinerea destul de scumpa la passat, tinand cont ca in romania drumurile nu sunt chiar bune primul lucru e directia(brate,bucsi etc) la passat nu sunt tocmai putine pretul unui set intreg(stanga, dreapta Fata) merge de la vreo 10 11 milioane in sus, consumabilele nu sunt scumpe aici ma refer la ulei, filtre. cureaua de distributie + role + pompa apa(doar asa iti dau garantie) destul de scumpe nu mai stiu exact cat. motoarele sunt destul de fiabile.ar fii unele probleme la injectoare daca nu prea ai grija cu motorina, debitmetru se mai duce dar ma rog daca nu ai grija de masina. in general passat-ul este o masina buna consum mic putere destula, stabilitate buna, confort bun, dotari peste dotari in cele mai multe cazuri. ce an sau ce motor ar fi mai bun asta nu stiu sa iti zic toate sunt la fel doar depinde cum a fost masina intretinuta acolo  si cum va fii intretinuta.si iti zic asta pt ca am vazut passat din 2003 schimbate injectoarele, altu din 2002 blocu motor pt ca a crapat, debitmetre multe, turbo, si altele.PS cand mergi sa iti iei masina mergi prima data la Munchen si cauta masini cu cartea service unde sa vezi ce si cum sa schimbat la masina si cand.ATAT salut si spor la cumparat

Comentarii:

A comentat Bosnagiu (1,000 puncte) acum 11 ani Salutare. De acord cu colegu Claudiu1989, Passat-ul e o masina buna. Eu am avut unul fab 2003 si abia de anul trecut am inceput sa bag bani in el(anul asta l-am dat), tinand cont ca il aveam din 2005. Passat-ul fabricat intre 2000 si 2005 sunt cele mai bune, care ii mai zice si `Cocosat`. Cum a zis si colegu mai sus, intradevar este mai complicat cu kit-ul de brate pe fata, pt ca sunt in total 12 brate, 6 pe stg+6 pe dr, iar un pret ar fi intre 850 lei pana la 5000 lei, dar compenseaza cu o tinuta de drum net superioara suspensiei clasice. Debitmetru si turbo chiar nu am avut problema cu ele, dar am schimbat supapa EGR, injectoarele ok, in rest nimic. Aici mai depinde si de motorina si de intretinerea lui, adica de tine cum o intreti. Ca o concluzie, ai de unde alege in functie de bugetul tau, eventualele piese ce trebuiesc inlocuite. Tot ce am zis , ti-am zis din proprie experienta avuta cu Passat-ul pe care l-am avut. Mult succes si ai grija la ce cumperi.
+1 vot
A raspuns Bogdan_sMk (620 puncte) acum 11 ani Un raspuns asa cum il asteptam.Multumesc mult pentru efort.

Inteleg ca intretinerea este destul de costisitoare,dar tinand cont ca este masina mea preferata sunt sigur ca o sa imi iau si de la gura,daca e nevoie, ca sa o intretin.

Sa inteleg ca ar fi totusi mai bine pe benzina decat diesel..in unele cazuri?
Nu stiu sigur daca este permis,dar daca stiti anumite siteuri din Germania pentru vanzari de masini,va rog sa imi dati.Sa imi fac o mica idee.

Comentarii:

A comentat Claudiu1989 (260 puncte) acum 11 ani nu e rau pe benzina cum zicea si matei5 mai jos se stie un motor pe benzina e mult mai rezistent la forja, mai putine lucruri ce se pot strica,da dar acolo deja intervine consumul care e destul de mare avand in vedere ca nici greutatea masini nu e prea mica, iar cand iti mai urci si prieteni si iesi la plimbare prin oras se va simpti.la drum lung 3 persoane si si o sacosa in portbagaj scoti un 6-7 de la benzina poate si mai putin daca mergi batraneste.eu sincer nu as da o masina pe benzina pe una diesel, dar daca stau si ma uit in portofel ca scade cam repede...ma face sa ma gandesc de doua ori, oricum deja motoarele diesel au ajuns sa fie destul de competitive pentru cele pe benzina oferind performante foarte bune.da la benzina ai sprint, nu schimbi asa repede viteza tot tragi de ea ma rog, dar consuma.si daca poti sa ai performante si consum mic de ce nu diesel ca e mai problematic? poate, dar masina e ca si omu vorba aia cum e turcu asa pistolu nu?ai grija de ea, nu te lasa in drum.si iti zic daca e sa iti cauti passatul de 131 cp in 6 trepte o sa te indragostesti de el extraordinar cum fuge.
0 voturi
A raspuns matei5 (10,150 puncte) acum 11 ani Sa iti iei passat facelift cel dupa 2002 ca ala e mult mai frumos celalalt e urat parerea mea.Eu as merge pe ceva pe benzina dar nu prea ai ce sa alegi incat sa fie bine parca un 2.0 benzina sau 1.8 125 cp ar fi echilibrat dar sunt cam rare nu stiu daca gasesti.Sau in diesel cu km putini dar nu cred ca gasesti,ai grija cumpara de la dealer neamt nu turc roman albanez etc. deci neamarat sa fie neamt si daca gasesti la cineva si ala tot neamt sa fie nu sa fie altceva ca degeaba ai luat-o de acolo.Ca si site:autoscout sau mobile.de.Cumpara din vestul Germaniei,sincer ar fi intr-un fel bine la un autohaus ca poti plati sa se ocupe ei cu toate actele care iti trebuie si nu e o suma mare.Daca cumperi de la cineva anume ar fi ideal sa aiba carte service,dealtfel si daca o cumperi din autohaus ar trebui sa aibe,si sa gasesti tipul de german tipicar.
0 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani daca vrei ceva bun si cu intretinere ieftina e golf 4 diesel dar fiind prea jos si exista riscul sa spargi baia de ulei, o Skoda Octavia eu zic ca ar fi cea mai buna alegere. depinde de ceea ce vrei. dar inainte de a da banii pe o masina trebuie sa te gandesti daca iti permiti sa o intretii. si aici nu ma refer la impozite si asigurare ci la partea tehnica (suspensie, directie, motor) care la passat lasa de dorit pe drumurile noastre exceptie facand motorul care e bun. la octavia ai 1 brat pe cand la passat ai 4. eu as opta pt skoda. dar cu banii tai faci ce vrei