4Tuning.ro > 4Tuning Help > Politia rutiera > Contestare retinere permis?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Contestare retinere permis?

Buna tuturor.Mi-a fost suspendat permisul pentru depasire pe trecerea de pietoni. Asta sustinea politistul dupa ce m-a oprit si mi-a cerut actele si mi-a spus o sa-mi fie suspendat permisul pentru 30 zile. Ideea e in felul urmator , de depasit am depasit , dar nu am stiut de trecere pt ca drumul nu e marcat cu vopsea pt trecerea de pietoni iar indicatoarele erau prin pomi. Am depasit un autobuz si sincer nu am vazut deloc indicatoarele alea de kkt. Treaba sta in felul urmator. Politistul ce mi-a suspendat permisul l-a oprit si pe soferul busului sa ii spuna ca e martor pt ilegalitatea comisa de mine ( depasirea pt trecerea de pietoni ) , iar cand i-a spus politistul ce gresala am facut , si el era cam uimiti pt ca nici el nu cred ca observase semnele. A plecat fara a semna nimic si i-a ramas doar nr de inmatriculare din cate stiu eu. Cand mi-a citit procesul verbal , nici macar nu mi-a zis pctele de penalizare si amenda , iar cand am refuzat semnarea lui l-a chemat pe un alcolist de langa un birt sa fie martot ca am refuzat semnarea pocesului. Toate lucrurile stau asa : Politistul nu are nici o dovada video cu infractiunea ( erau 3 grasi cu un vw vento rupt in 3 )iar singurul martor e soferul busului care si ala era putin aerian. Pe soferul de pe bus..habar nu am cum il gaseste :) deoarece nu am observat sa semneze nimic si conducea autobusul unei firme din alt oras care cu siguranta are mai multi soferi . Acuma , Intrebare de 100 pcte . Are rost sa fac contestatie cu toate lipsurile pe care le are politistul ? am sanse sa imi recuperez permisul ? Repet : toate dovezile lui sunt "ai depasit pe trecere de pieton" . Va rog sa imi raspundeti cat de rapid ,cine stie . Multumesc mult.

Ps : am uitat sa precizez ca mai eram cu cineva in masina , care imi poate fi martor.

A intrebat danyyi (200 puncte) acum 9 ani in categoria Politia rutiera
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns free2hot4you (6,170 puncte) acum 9 ani daca esti sigur ca politistul nu are dovada video si semnatura celui pe care l-ai depasit, ai 99% sanse sa castigi in instanta. alcoolistul e martor doar pentru faptul ca nu ai vrut sa semnezi procesul verbal.
pe procesul verbal se semneaza in doua locuri: luare la cunostiinta si recunoasterea faptei. trebuia sa semnezi de luare la cunostiinta si sa refuzi doar recunoasterea faptei( partea cu obiectiuni).
0 voturi
A raspuns danyyi (200 puncte) acum 9 ani

editat de danyyi acum 9 ani

Pai dupa ce l-am depasit pe cel cu busul , l-a oprit si pe el sa-i spuna ca e martor si apoi a plecat. El a mers si mi-a facut pv-ul dupa aia . Din cate am inteles , chiar daca ar fi martor din partea politistului , daca nu se prezinta martorul respectiv ramane fara nici o dovada. Este adevarat ? Ma poate afecta cu ceva ca nu am semnat deloc pv-ul ? Deoarece nu mi-a spus sa semnez ca am luat la conostinta ci doar sa il semnez cum ca sunt de acord cu sanctiunile, + ca ma enerveaza ca nu am fost anuntat deloc de pctele de penalizare si suma amenzii ceea ce nu mi se pare corect. Inca ceva , daca am poza cu zona respectiva cum ca, vizibilitatea semnelor de pe margine e impiedicata de copaci iar zona nu e marcata calumea , ma poate ajuta in proces , sau dovezile mele video/ foto nu sunt luate in considerare . Vreau sincer sa stiu ce ai face tu in cazul meu :) . Multumesc de raspuns
0 voturi
A raspuns alinus1977 (320 puncte) acum 9 ani Salut. Are rost sa contesti provesul verbal de contraventie foarte urgent in schimb avand termen legal de contestatie 15 zile. Cat despre prea fericitul permis acesta se scoate dupa ce scoti certificatul de grefa. Este foarte usor de castigat acest proces daca ai un martor al tau care sa sustina ca nu era cineva anume pentru care sa te opresti tu sa acorzi prioritate. In plus pozitia exacta a trecerii si lipsa elementelor de semnalizare a existentei aceleia. De altfel sunt ferm convins ca procesul verbal a fost completat gresit iar acolo un baiat destept iti gaseste hiba salvatoare. Nu fac reclama dar contacteaza-ma pentru detalii suplimentare. Respect
0 voturi
A raspuns danyyi (200 puncte) acum 9 ani alinus1977 , te rog sa imi lasi o modalitate de contat pt ca mai am cateva intrebari. De la mess pana la un nr de telefon.Cum vrei. Astept raspunsul tau si multumesc mult.