4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > a murit motoru si nu mai po...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

A murit motoru si nu mai porneste???

salut!! am un  golf  4  1.6  si mi-a murit  motoru  apoi  nu a mai  pornit. cand  pun contactu  comp de bord  cu  mai  lumineza puternic cum  lumina  normal  si  cand ii  dau la automat  mi  se  reseteaza  tot( ca si  cum as  scoate  bateria) pe drum  mi  s-a aprin  ABS-ul timp  de  2-3 sec  dar  fara sa pun  frana. prima data  a  murit cand  am intros la un  magazin dar  a pornit(am  crezut ca eu am  fost de  vina) apoi  acasa cand sa o  parchez am  oprit  masina si  a murit si motoru. cand dau la automat nici motorul nu da sa  se  invarte. tin  sa mentionez  ca  am  schimbat  distributia, uleiul si filtrele acum  2 luni si mai  mult de  3000  de km  nu am mers. am mai  citit  pe forum-uri ca poate fi  de  la distributie,  sau sa scot  mufa de la ABS(puteti sa imi  ziceti unde  e aceasta  mufa?).
A intrebat nicolaemihai (2,520 puncte) acum 11 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Daca nu da motorul sa se invarta deloc,atunci suna ca bateria ta e terminata.
Nu au treaba mufele de la abs cu pornirea,si daca era distributia iti invartea motorul,asa ca ramane bateria sau electromotorul,mai sigur bateria.
Incearca sa aprinzi farurile sau sa claxonezi,daca farurile sunt slabe sau claxoaneaza incet e sigur bateria.Verifica si tensiunea care o ai in baterie.

Comentarii:

A comentat nicolaemihai (2,520 puncte) acum 11 ani salut  bateria nu  cred  ca e de vina  pt ca  am  lumina puternica la faruri,  geamurile, inchiderea fuctioneaza normal. ceeea ce am uitat  sa mentionez  este  faptul ca  in timpul  mersului mi-a aparut de  2 ori pt o  fractiune  de  sec un  mesaj  in bord si in momentu acela  masina "da in  nas" nu  am reusit sa  vad  ce mi-a zis. si inca ceva....de ce mi s-a  resetat  tot  la ea? defapt  se reseteaza  de  fiecare data  cand  dau la automat
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Electromotorul nu se aude deloc cand dai la automat?Releul de la electromotor se aude?
Poti veirifica si prinderea la masa,poate fi un motiv pentru reset general,daca nu urmatoarea statie este Ecu.
A comentat nicolaemihai (2,520 puncte) acum 11 ani ba da  se aude  o  perioada scurta la  prumele  2-3 chei apoi  deloc.  prinderea la masa  este ok.  oricum  s-a intamplat astazi pe la  5.  maine am sa incerc sa mai  pornesc  si  daca nu  pleaca ma duc  la  service.  merci mult pe ajutor.  o  seara placuta.
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani In cazul asta e 100% bateria,daca electromotorul invarte si se opreste.Nu are altceva ce sa fie si cand tensiunea din baterie e prea slaba se face reset automat.
P.S:DAca ai cum,verifica tensiunea din baterie pana ajungi la service,si da cu bateria moarta se poate sa iti mearga faruri claxon inchidere,nu se poate compara ce consuma astea cu puterea electromotorului.
+2 voturi
A raspuns bmw-e46-136 (6,910 puncte) acum 11 ani salut!ceva de genul a patit si tata(golf 4 1.4 16v).dadea la automat...si totul se reseta.Avea lumini si toate cele cu,contactul pus.DIAGNOSTIC FINAL...BATERIE MARTA.
Incearca cu  alta baterie..si verifica incarcarea bateriei!
Bafta si revino cu ce ai rezolvat!

Comentarii:

A comentat nicolaemihai (2,520 puncte) acum 11 ani ok  merci  am  sa incerc maine si postez  ce am  rezolvat.
+1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 11 ani Baterie...... terminata !!!
.

Salut
!
0 voturi
A raspuns nicolaemihai (2,520 puncte) acum 11 ani salut!! astazi  cand am fost sa o  pornesc a  pornit fara  nici o  problema. deci,  cred  ca problema era de la batretie. insa  ceea  ce mi  se pare  ciudat: de  ce am  ramas fara  baterie  in  mers??. oricum peste  cateva zile ii iau  baterie  noua.  am auzit ca varta  sunt printre cele mai  bune.  voi  ce imi  recomantati?  multumesc  tuturor pt ajutor.

Comentarii:

A comentat bmw-e46-136 (6,910 puncte) acum 11 ani Salut!cum ti-am zis e de la baterie....bun....inainte sa cumperi alta baterie mergi si fa o verificare la alimentarea bateriei(sa vezi ce voltaj intra in ea si dak incark constant).
ITI RECMAND VARTA 60-65AH...SUNT MINUNATE SI TIN MULT...BAFTA
+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Ai ramas fara baterie in mers deoarece la unele masini golf 4,in momentul in care bateria e slaba sau nu se mai incarca cum trebuie,incepe sa faca probleme firul de la electromotor la baterie,ideal de verificat foarte amanuntit cand schimbi bateria,la fel de verificat incarcarea.
Pentru baterii recomand Fiamm,apoi Bosch.