4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > Cum pot face sa porneasca pomp...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cum pot face sa porneasca pompa de benzina cand pun contactul?

Salutare! Masina e o Dacia 1310 injectie. Problema e ca firul de alimentare al pompei de benzina este intrerupt undeva pe instalatie.. Inca nu am depistat exact unde e firul intrerupt dar din comoditate am tras un fir direct la plusul bateriei cu un intrerupator si la fiecare pornire si oprire de motor pornesc si opresc pompa. Masina nu este folosita. Este in paragina de vreo doi ani cu aceasta problema si abia in toamna am reusit sa o pornesc.. Intrebarea e urmatoarea: Cum pot conecta borna de alimentare a pompei de benzina la contact pentru a porni doar atunci cand pun contactul? Din ce imi aduc aminte parca la contact e o mufa cu 4 pini.. Sau gresesc?
A intrebat valik01 (12,740 puncte) acum 11 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns workaholic_ro (19,270 puncte) acum 11 ani Nu e bine sa incarci contactul cu un consumator. Iti recomand sa instalezi un releu a carei bobina sa fie alimentata prin contact, iar alimentarea pompei sa o faci prin releu. Pune si o siguranta. Ca sa vezi unde legi bobina releului verifici contactul cu un voltmetru.

Comentarii:

A comentat valik01 (12,740 puncte) acum 11 ani Multumesc pentru raspuns, dar nu prea ma pricep la circuite.. :d  ai putea sa-mi spui ce fel de releu si bobina ar trebui sa cumpar? de legat nu e greu doar sa gasesc firele potrivite..
0 voturi
A raspuns Laurentiu Rosu (2,080 puncte) acum 11 ani Daca nu te pricepi si nu vrei sa mergi la un electrician(oricum nu are rost ptr asa ceva) vezi pe care din fire iti vine curent pe contact cand pui contactul(verifici cu un bec care ii pui un fir la masa si cu celalalt vezi pe care din alea 4 ai curent. Legi firul de la pompa de benzina de el dar ii pui o siguranta de fo 7.5 sau 10 Ah.

Sau vezi direct in panoul de sigurante care e firul ce duce la pompa si te legi de acolo.


Sau te duci la cineva cu mai mult cunostinte :D
+1 vot
A raspuns speddy_89 (900 puncte) acum 11 ani rog sa ma corecteze alti colegi daca gresesc dar daca la bricheta masini ai curent doar cand pui contactul ai putea lega de acolo direct un plus pentru pompa de benzina ,si eu am avut o problema asemanatoare la o dacia nova tot injectie si a mers asa mult si bine fara bobine relee etc..poti incerca