4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > de ce fluiera alternatorul?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce fluiera alternatorul?

salutare. am si eo un golf 3 si eu inca banuiesc ca am o problema la incarcare. alternatorul fluiera cand e motorul pornit iar cand pornesc consumatori mai multi se aude un pic mai tare,ca si cum trage mai greu. (nu e fruierat din curea)am luat bateria noua ,mi-a ferificat incarcarea e perfecta. am fost la electrician mi.a zis la fel. insa cand se incalzeste motorul,cand pornesc aeroterma,dezaburirea,proiectoare,scade viteza de la aeroterma,stergatarele merg si mai in reluare iar turometrul scade pana la 3-400 de ture. acum ma intreb...sa fluiere de batranete alternatorul ,el sa incarce si sa nu tina motorasul pas cu pas sau chiar sa nu incarce cum trebuie?si cum fac sa dispara fluieratul?e enervant
A intrebat lucian89 (1,080 puncte) acum 11 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Problema cu rulmentul alternatorului. Te duci la un service de electronice si ti-l schimba. Nu e asa de scump, dar trebuie demontata unitatea de pe masina. Bafta!
0 voturi
A raspuns lucian89 (1,080 puncte) acum 11 ani am uitat sa zic ca are rulmenti si carbuni noi

Cel mai bun raspuns:

+3 voturi
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 11 ani Daca ai o dioda arsa,apare un fluierat-vajait .Verifica incarcarea pe un tester performant,ca altfel distrugi bateria.(Generatorul scoate curent alternativ,iar puntea de diode transforma in curent continuu)

Comentarii:

A comentat lucian89 (1,080 puncte) acum 11 ani varianta asta am mai auzit-o,insa electricianul a zis ca e perfect...o sa mai caut si alti electricieni,ca de cumparat unul sh nu gasesc. ms mult pentru informatii.