4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Imi da apa afara din radiator ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Imi da apa afara din radiator . . .de ce ?

Este un Peugeot 306 din 93 , 1400 cc , benzina . . . imi da apa afara din radiator iar daca o las pornita creste temperatura pleaca termocupla si creste in continuare , fum alb nu scoate deloc , uleiul este curat  , nimic pe langa capacul de la ulei , doar deasupra apei cand am deschis radiatorul era o spuma asa maronie . . care am inteles ca ar fi antigel . . sau nu ??? masina are 118.000 Km . .desi in bord creste temperatura radiatorul este rece tot . . si da apa afara . .
A intrebat Edwyn (350 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns fulgerash (8,220 puncte) acum 12 ani Schimba termostatul .

Comentarii:

A comentat Edwyn (350 puncte) acum 12 ani l-am scos de tot si tot asa face . . . l-am fiert intr-un ibric si functioneaza  . .
0 voturi
A raspuns nutujean (13,190 puncte) acum 12 ani vezi garnitura de chiulasa

Comentarii:

A comentat Edwyn (350 puncte) acum 12 ani daca schimb garnitura e obligatoriu sa rectific chiulasa ? aici la mine sunt niste preturi destul de piperate . .
0 voturi
A raspuns nutujean (13,190 puncte) acum 12 ani normal chiulasa nu se rectifica daca schimbi garnitura,eventual supapele

Comentarii:

A comentat Edwyn (350 puncte) acum 12 ani inseamna ca ma abureste lumea pe aici ? . . . cum ca daca o demontezi si schimbi garnitura trebuie sa o duci la planat ? . . eventual o duc sa o puna sub presiune sa vad daca e fisurata . . .
0 voturi
A raspuns Edwyn (350 puncte) acum 12 ani

editat de Edwyn acum 12 ani

NOUTATE . . am scos returul din radiator . . . am completat in radiator ce lipsea . . .si am pornit motorul . . . .apa din radiator se consuma . . iar pe retur vine si pica pe jos . ( fiind scos din radiator ) . . . iar apa in radiator nu mai umfla . . . .posibil sa fie radiatorul infundat . ? . . .si pompa de apa daca nu isi face circuitu face presiune invers ? Apa pe retur trebuie sa iasa cu presiune ?

Comentarii:

A comentat OPC_89 (4,800 puncte) acum 12 ani DA poate fi ceva infundat vriun cot ceva , cunosc pe cineva care a mers cu circuitul infundat si a fisurat chiulasa dar daca tu nu ai mers mult cu masina cand tia fiert motorul nu cred k o sa fie nevoie sa schimbi ceva (eventual garnitura) iar daca ar fi chiulasa se poate rectifica.UN SALUT !BAFTA!
A comentat Edwyn (350 puncte) acum 12 ani am mers cam 15 km . . . . cand pornea termocupla ma opream si lasam motoru sa raceasca . . .deci 3 opriri cam la 5 km m-am oprit . .  verific maine radiatorul . . . . .. trebuie sa vina apa cu presiune pe retur ?
A comentat OPC_89 (4,800 puncte) acum 12 ani daca nu tia trecut mult timp peste 90 de grade nu are nimik. DA pe retur trebuie sa vina apa cu presiune, daca radiatorul nu are nimik trebuie sa ai vreun cot infundat .
A comentat Edwyn (350 puncte) acum 12 ani

editat de Edwyn acum 12 ani

radiatorul este bun . . si nici un cot infundat . . . . ce-mi ramane ?? pompa de apa . . sau chiulasa ??
A comentat OPC_89 (4,800 puncte) acum 12 ani daca iese bule de aier in borcanul cu apa este chiulasa iar daca nu este pompa de apa .
A comentat OPC_89 (4,800 puncte) acum 12 ani verifica si apa vezi daca are pe deasupra pete de ulei sau ceva de genu.
0 voturi
A raspuns Daniel-WTF (5,500 puncte) acum 12 ani pompa de apa e problema! Are o fulie la interior care face circuitul apei si poate fi sparta sau crapata si sta pe loc in jurul butucului. la fel am patit si eu la un golf3.

Comentarii:

A comentat Edwyn (350 puncte) acum 12 ani apa nu vine pe retur cu presiune chiar daca e turata . . curge normal zic eu . . . am scos apa din radiator , am varsato pe jos .  avea reflexi colorate asa . . . e de la antigel sau e ulei in ea ?
A comentat Daniel-WTF (5,500 puncte) acum 12 ani s-ar putea daca ai dato in fiert (automat daca nu-si facea treaba pompa de apa si ai mers cu ea) sa-ti fi ars si garnitura de chiuloasa undeva sa sufle... si spuma aia maronie de care ziceai de la radiator nu are cum sa fie de la antigel, e de la ulei...  deobicei alb-maroniu.
A comentat Edwyn (350 puncte) acum 12 ani iau maine apa distilata sa umplu iar circuitul ca a ramas gol decand am verificat radiatorul . . . ii dau o cheie vad ce mai face . . .daca tot mai umfla apa o duc la mecanic si ma pun pe schimbat . garnitura chiuloasa , pompa de apa , distributie . . ca tot o demonteaza . . singuru inconvenient la mine sunt preturile de aici . . . unde de schimbat garnitura de chiulasa e undeva la 500 eur . . cu rectificat cu tot . . . asta daca nu e crapata pe undeva . . si sper sa nu . .+ distributia si pompa de apa . .  . . si cand ma gandesc ca am dat 1100 eur pe ea . . imi vine sa ii dau foc .