4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Am alimentat cu Benzina in loc...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Am alimentat cu Benzina in loc de Motorina, ce sa fac acum ?

Va salut,

Azi ca un fraier, stand cu gandul la femei, am alimentat cu benzina in loc de motorina in masina tatalui meu, Kia Ceed .

Mai aveam 6-7 L de motorina si am alimentat cu 9L benzina. Problema e ca am mers cu ea vreo 15km si se comporta ciudat motorul, cand o acceleram mai mult "dadea in nas", si ma intrebam ce naiba are, oare am pus benzina ?? Am oprit masina, si cand deschid busonul mirosea a benzina.

Dupa care, am dat niste telefoane si am fost sfatuit sa ii scot benzina din rezervor si sa ii fac plinul cu motorina, ca o sa mearga. Asa am facut, am scos benzina de acolo de sub bancheta de la sonda sau pompa de motorina (habar n-am exact) am scos un furtunas si am bagat un furtun cu pompita si am scos cat s-a putut, cam 13L de amestec. Dupa, am pus 20L motorina si nu mai vrea sa porneasca.

Ce ma sfatuiti sa fac, sa o duc la un service sa imi curete filtrul de motorina si sa imi scoata benzina de unde se mai poate(pompa, conducte) sau sa merg cu ea la reprezentanta si sa imi verifice ei tot ?

Imi e teama sa nu se fi stricat pompa motorina/injectie, injectoare sau poate si mai grav.

 

Multumesc!
A intrebat Gheo. (250 puncte) acum 9 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns Lavinius75 (12,170 puncte) acum 9 ani Salut,mergi la un sesvice sau la un mecanic de incredere si fa o curatare la tot traseul.Schimba filtrul de motorina si faci o purjare la tot traseul.E foarte posibil sa scapi doar cu filtrul de motorina schimbat chiar daca o sa mai dea in nas o jumatate de zi.Dupa ce porneste pune macar 20 lt de motorina buna ca sa compenseze.Succes.

Cel mai bun raspuns:

+3 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Salut!
Pune inca minim 10 litri de motorina.
Demontezi filtrul,scoti furtunul de tur(care vine din portbagaj) si pui contactul de cateva ori(pana iese 100% motorina).Montezi furtunul,umpli filtrul cu motorina(daca e posibil),daca nu,la iesirea din filtru aerisesti iar(vconducta spre pompa injectie scoasa,pui contactul).
Desfaci apoi(cu toate de mai sus remontate) conductele care merg la injectoare(chiar deasupra injectorului) si dai la automat pana iese motorina(2 3 ori cate 10 secunde e destul,pauze de 15 secunde intre o incercare si cealalta).
Montezi totul si incerci sa pornesti(posibil mai greu,dar ar trebui sa iti porneasca).
PS:Pentru alta data,daca observi comportament anormal al motorului,incearca sa opresti si sa verifici,pompa de injectie se strica extrem de repede daca nu este unsa de catre motorina.

Alte raspunsuri: (4)

+2 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 9 ani Bagi motorina si schimbi filtrul de motorina.......... Am patit, la mine a fost invers, a bagat taicamiu benzina in diesel, nu eu lui :)...........
+1 vot
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 9 ani Cum au spus colegii,pune cel putin 10 litri de motorina si schimba filtrul de motorina
+2 voturi
A raspuns Gheo. (250 puncte) acum 9 ani Am rezolvat azi si merge perfect !

Am fost la un service bun si mi-au curatat conducte, injectoare, furtunase, schimbat filtrul de motorina. A pornit si am lasat-o la relanti cateva zeci de minute, dupa care am fost la peco si i-am facut full-ul cu MOTORINAAAA :)))

Va multumesc pentru sfaturi !
0 voturi
A raspuns Servis24 (140 puncte) acum 4 ani Pe zona județului Brașov 24/24 sunați la : 0773834331 în caz de pățiți sa
băgați benzina în loc de motorina.
Servis mobil la ori ce ora
Foarte profi