4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > De ce imi fierbe apa dupa dist...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

De ce imi fierbe apa dupa distante mici parcurse?

Buna, Am un Bmw e46, 316i, motor 1.9 benzina, an 1999 si am o mica mare problema. A stat aproape 1 an in parcare, la prima plecare, au iesit aburi din vasul de expansiune si s-au spart 2 furtune (cel de sub vasul de expansiune ce merge in motor si al2lea undeva in zona bordului). Am dus-o la service, mecanicul spunea ca e termostatul blocat, a spus ca l-a schimbat, ca mi-a schimbat furtunele si ca radiatorul e infundat si termocupla nu functiona. Am inceput sa am probleme cu ea, in ideea ca imi disparea apa din vas, aveam presiune mare pe furtune si imi urca acul din bord pana la becul rosu dupa o distanta ft scurta (max 10 km) ieseau aburi, o opream, o lasam 30 de min, o ora, apoi completam cu apa, mergeam linistita 30 40 km fara probleme. Am dus-o la un alt mecanic, spunea ca problema e garnitura de chiuloasa ca se vede cum scapa apa pe acolo, ca radiatorul functioneaza si ca termostatul nu a fost schimbat niciodata. Urma sa schimb garnitura de chiuloasa, dar omul era cam lenes, a tinut-o o perioada la el in service si nu a mai facut-o, nici macar nu a desfacut-o si in final a spus ca nu o mai face. Am dus-o la al3lea mecanic sa schimbe el garnitura, dar acesta mi-a spus ca nu e problema la garnitura de chiuloasa, ci pompa de apa e varza si termocupla era blocata pe treapta 1. Mi-a schimbat pompa de apa, a legat termocupla pe direct pe treapta 2. Dupa 20 30 km parcursi, urca acul de la apa, dar nu ieseau aburi, apa nu suna in vas ca si cum ar fierbe (ca inainte, de exemplu), presiunea era ft mare pe furtune, o opream, cand puneam iar contactul acul ramanea la jumatate, unde trebuie sa stea normal. Stateam 15 20 de minute, porneam de pe loc, acul urca incet spre becul rosu, la viteza mica, iar la viteza mare revenea la jumatate. Asta doar in zilele cand era extrem de cald. Acum, de o saptamana, circuland in oras (circa 20km) pe caldura cu clima pornita, cand am ajuns acasa, in timp ce parcam, am auzit 2'pocnituri, mi s-a aprins becul rosu in bord iar cand m-am dat jos din masina curgea apa din 2 locuri (sub vasul de expansiune si undeva in zona bordului) ca de la robinet. Nu mai stiu ce sa fac, atatia mecanici, atatea variante. Vreau sa stiu daca a mai avut cineva problema aceasta, pt ca eu sunt depasita de situatie.
A intrebat Cristiana.DDH (180 puncte) acum 6 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns adywolf1996 (320 puncte) acum 6 ani Garnitura de chiuloasa , nu vreau sa te indrum gresit , dar din cate ai relatat eu cred ca garnitura de chiuloasa este problema principala , eu am un golf 3 1.8 GT si am intampinat cam aceleasi probleme pana cand am schimbat garnitura , avand in vedere ca ai luat la rand , termostat , radiator , pompa de apa , eu zic ca ar trebui sa iei in considerare acea garnitura , cel putin sa gasesti un mecanic serios care sa o ia in considerare si sa iti spuna exact daca chiar garnitura iti provoaca asemenea probleme.
+1 vot
A raspuns Cristiana.DDH (180 puncte) acum 6 ani E chiuloasa, pana la urma. Mi-a verificat uleiul si aveam apa si benzina in ulei. Pocnitura ce s-a auzit in mers, era de la chiuloasa si nu furtunul de la clima, cum credeam eu (cum a fost prima data). Iar in vasul de expansiune, apa ce a mai ramas, era combinata cu ulei (daca bine am inteles eu) si era un miros puternic de carburant prin toate cotloanele motorului.
Am vandut-o cu 1300 de euro asa cum e, pt ca nu dispun momentan de bani pt reparatie.
0 voturi
A raspuns agurambo (140 puncte) acum 6 ani E garnitura de chiuloasa cupita am avut si eu cam aceiasi problema cu mecanici păreri peste multe piese schimbare si in final rămăsese garnitura si am scapat.
0 voturi
A raspuns nickbudui (42,360 puncte) acum 6 ani Garnitura de chiuloasa !