4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > eroare sensor hall si lambda?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Eroare sensor hall si lambda?

salut am bagat masina pe test si imi da eroare sensor hall si sonda lambda...voi ce ziceti ar trebui sa le schimb?sau se pot (reconditiona)?

Golf 3 95 85kw 115 cai 2000 8 v motor ADY varianta 1H
A intrebat ionica.dsf (3,270 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns workaholic_ro (19,270 puncte) acum 11 ani Sonda se schimba, cu senzorul e mai complicat. O defectiune frecventa este o lipitura "rece" din cauza variatiei de temperatura. E facut din materiale cu coeficienti de dilatare diferiti. Daca stii unde sa pilesti si gasesti conexiunile fara sa strici nimic ai sanse sa le poti lipi si l-ai recuperat. Rar cedeaza componentele. PCB-ul e undeva aproape de capat si lipiturile sunt de obicei laterale. Pe ghicite sau cu un aparat de radiografie dentara te poti lamuri. Nu stiu daca merita. E scump ?

Comentarii:

A comentat ionica.dsf (3,270 puncte) acum 11 ani pai cu 150 de euro le schimb pe amandoua si sunt sigur ca am facut treaba buna nu?
+1 vot
A raspuns audi4ever (4,400 puncte) acum 11 ani Ar trebui sa schimbi senzorul hall(eventual delcoul cu totul) fiindca e important in reglarea avansului dinamic de catre ECU (calculatorul de injectie-aprindere). Avans eronat inseamna performante scazute, consum mare si chiar ar trebui sa rezolvi problema asta.
Legat de sonda lambda, aia nu ai cum sa o reconditionezi, e practic un consumabil care se schimba sa zicem la 100.000 km sau chiar mai mult, fiindca in timp elementul sensibil din sonda isi pierde proprietatile de a citi corect concentratia de oxigen din gazele de evacuare. Are rol in reglarea fina a amestecului aer/combustibil si practic fara ea, ECU nu va gestiona corespunzator emisiile poluante si nu vei trece inspectia tehnica periodica.
O mica precizare: inainte de a schimba respectivele piese asigura-te ca erorile nu sunt cauzate de contacte imperfecte aferente instalatiei electrice aferente.

Comentarii:

A comentat ionica.dsf (3,270 puncte) acum 11 ani Da am fost la un mecanic si mia spud casensorul hall da eroare ptr ca testul e facut q masina oprita si daca el nu merge ca e oprita masina mil da ca eroare poate sa fie? Sonda urmeaza sa oschimb
A comentat ionica.dsf (3,270 puncte) acum 11 ani Sati explic tot de la cap la coada,deci, masina asta dimineata nu isitine relantiu app deloc care o data da cate o data nu..cand nu sil tine nici in mers nu trage bine are lipsa de putere..candse incalzeste motorul merge mai binedar nu perfect.iar cate odata pornejte si trage ca nebuna dar numereu si nu stiu dc.
Am duso la tester mia esitsensor hall si lambda. Sensorul hall mia sp ca nui eroare findca masina e oprita ce tiam sp mai sus.am hotarat sa schimb lambda dar,,poate fi din cauza sondei lambda de merge naspa cate o data,? Capu ala cu fise lam schimbat odata darnu a schimbat nmica tot asa face,,am curatat clapeta de acceleratie..socul electronicmerge ca se aude bazaiind in el nu stiu ce sai fac de unde poate fi problema asta ,? Sper sa fie doar sonda lambda multumesc