4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Motorul subturat, (1.4 16v) me...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Motorul subturat, (1.4 16v) merge in 3 pistoane. Aveti idee de ce?

Salut. Am un polo 9n 1.4 16v benzina si de catva timp am problema asta. La rece sta turat la 1000 rpm dar la cald coboara pana la 600 de turatii, unde daca stau la semafor sau mai mult de 30 sec la relanti, incepe sa mearga in 3 pistoane. Mi se aprinde checkul si palpaie. Treaba asta a inceput cand mi-am scjimbat uleiul si am zis sa verific si bujiile. Dupa cativa km a inceput sa-mi faca figura asta. Am schimbat toate 4 bujiile, am mers la tester si-mi dadea eroare la cilindru 3, la care i-am schimbat si fisa (cu bobina de inductie) dar nu s-a remediat nimic. Proprietarul anterior a patit si el treaba asta dar cu o simpla inlocuire de bobina a rezolvat treaba.

O solutie pe care o folosesc eu ca sa nu dea eroare si sa mearga in 3 pistoane e sa stau putin cu piciorul pe acceleratie si sa o tin constant peste 800 turatii cand stau la semafor, ceea ce e deranjant.

Vreau sa precizez ca in cazul in care totusi imi da eroarea si merge in 3 pistoane, daca opresc motorul si il pornesc dupa 1 minut, merge din nou frumos.

Am mai intrebat amici care imi spuneau ca poate fi de la injector sau de la pompa de injectie, dar tind sa cred ca daca era de aici, mergea tot timpul in 3 pistoane.

Atasez 2 poze de la tester

Imagini atasate

A intrebat Ukurapp (120 puncte) acum 6 ani in categoria Motor

editat de Ukurapp acum 6 ani

Distribuie pe Facebook

1 Raspuns

0 voturi
A raspuns octavbalan (140 puncte) acum 6 ani Salut, ce ai mai rezolvat ca si eu am aceasi problema si nu stiu cum sa ii dau de cap :(

Am schimbat si pompa de înaltă presiune....

Fix ca tine am pățit, după ce am schimbat uleiul, si exact Asa, la semafor ...

Multumesc