4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > potentiometru clapeta accelera...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Potentiometru clapeta acceleratie golf 3

Am o problema cu potentiometru de clapeta , vreau sa stiu daca acel senzor se poate inlocui cu altul de la alta motorizare, eu am 1.6 ABU . Intreb pentru ca pot face rost de unul de la un motor de 2l sau de 1.8. Sau daca stiti vreo solutie sa rezolv problema asta ?

Mai o intrebare: in caz ca schimb potentiometrul ar trebui sa fac ceva adaptare sau ceva de genu ?
A intrebat viiper91 (1,670 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns tcstelian (510 puncte) acum 12 ani daca se potriveste fizic poti pune cel mai apropiat dar trebuie sa umbli in soft ca ai de facut niste ajustari
+1 vot
A raspuns radoss (230 puncte) acum 12 ani salut am si eu o problema am un golf tot 16 abu si dimineata cand ii motorul rece nu sta la relantiu nu se tureaza aveti idee?

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat dragos musteata (820 puncte) acum 12 ani aceasi problema care o are viper o ai si tu...eu il cunosc drept soc electronic, iar acest soc la tine s-ar putea sa fie dus detot...la mine spre exemplu cand e motorul rece, il accelereaza pana la 1200-1300 rot pana cand se incalzeste, iar cand vreau sa plec (cu motorul rece desigur), trebuie sa o accelerez mai tare un pik pentru ca da sa moara, asta se intampla pana sa se incalzeasca, dar dupa ce se incalzeste merge brici.....si mai are cateva faze pa drum cand merg (chiar daca e motorul rece sau cald), merge in "suturi" daca intelegi...se manifesta asa:iau piciorul de pe acceleratie, reduce brusc, cand apas acceleratia trebuie sa o apas un pik mai mult deoarece clapeta fiind deschisa de catre soclu acela electric, trebuie sa ajung cu "partea mecanica" in acelasi punct cu cea electrica...
0 voturi
A raspuns sefu007 (820 puncte) acum 12 ani daca are aceeasi refereinta(cod)poti sa pui fara probleme
0 voturi
A raspuns ressu4u (140 puncte) acum 11 ani exact aceeasi problema o am si eu dimineata porneste greu si dupa pana se incalzeste motorul merge intrerupt mia spus un prieten ca poate fi si de la ceva senzor
0 voturi
A raspuns audi4ever (4,400 puncte) acum 11 ani Domnilor, potentiometrul clapetei la 1.6 ABU nu e piesa de schimb, nu are cod VW, nu se comanda separat de corpul clapetei.
Manualul de service VW spune clar, ca ansamblul format din potentiometru si corp clapeta vin impreuna, deoarece calibrarea potentiometrului se face direct de fabrica care le produce.
Intr-adevar, potentiometrul are 4 suruburi de reglaj, dar reglajul fin e deosebit de dificil. Se poate face, insa cu multa rabdare de catre cineva care cunoaste temeinic injectia mono-motronic si doar cu scule adecvate.