4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > problema grava prezoane

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+3 voturi

Problema grava prezoane

am aceasta problema la masina : la roata din spate dreapta 2 prezoane se invart in gol (cele desenate cu rosu) iar celelalte 3 (desenate cu albastru ) sunt fixe calumea .

 Se intampla ceva daca mai merg aprox 1000-2000 de km cu ele asa ca dupa aceea ma duc la revizie si o sa-mi faca si problema aceasta sper. Imi afecteaza ceva in caz ca merg cu ele asa ? se poate intampla ceva ... ce viteza maxima as putea merge cu acea roata care se tine in cele 3 prezoane .... , mentionez ca prezoanele rosii se invart in gol in ambele parti 

 

am rezolvat problema :) a trebuit sa inlocuiesc rulmentul iar cand l-a dat jos problema era ca se mai tinea in 2 prezoane ... cedase si al 3 lea ulterior s-a rezolvat si am scapat de beleaua asta mare :) multumesc tuturor pentru raspunsuri :)

Imagini atasate

A intrebat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice

editat de bogdan1305 acum 12 ani

Distribuie pe Facebook

11 Raspunsuri

+4 voturi
A raspuns puya.crisan (4,830 puncte) acum 12 ani daca si celelalte 3 tin cat de cat si nu zboara de acolo...e posibil sa te tina ceva timp dar NU MERGE ASA si du-te si remediaza cumva problema ca poate iti zboara vreo roata

Comentarii:

A comentat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani cele 3 tin calumea celelalte 2 nu tin adica se invart in gol si de desfacut nici nu cred ca se mai pot scoate de acolo decat cu forta bruta .... dar asa tin ,  problema e sa nu se intample ceva rau la roata  :( ....
–7 voturi
A raspuns puya.crisan (4,830 puncte) acum 12 ani Stai calm atunci nu o sa scape roata de acolo

Cel mai bun raspuns:

+20 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Conteaza daca este la roata fata , spate sau roata motoare.
De verificat daca este problema de filet prezon sau butuc.De regula se inlocuieste butucul rotii sau tamburul ,daca este o astfel de structura.
Doua din cinci sunt deja prea multe,iar repartitia fortelor pe cele 3 ramase le poate depasi capacitatea fizica in anumite circumstante si aici ma refer in primul rand la rezistenta la oboseala.
Oricum ar fi,este riscant sa circuli asa.

Comentarii:

A comentat AlexSpeed (20,510 puncte) acum 12 ani citeste atent ce  a zis turbojack si fa ca el ca are perfecta dreptate! e clar problema de filet.
A comentat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani da stiu incerc sa remediez problema cat se poate de repede multumesc de ajutor
A comentat AlexSpeed (20,510 puncte) acum 12 ani oke sport la lucru!
A comentat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani si in contextul in care nu am cum sa-i mai fac ceva ... ce trebuie sa schimb la ea ? rulmentul sau se numeste altfel ? multumesc inca odata :)

Alte raspunsuri: (8)

+2 voturi
A raspuns liviuio (15,820 puncte) acum 12 ani daca celelelte sunt stranse bine roata nu va sari.e recomandat sa rezolvi problema cat mai repede.uitate la prezoane ca poate scapi ieftin si schimbi numai prezoanele cu 10 ron bucata. bafta!
+2 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Merge linistit, nu zboara roata de acolo, dar nu mai mult decat ai precizat tu, ca de la drumurile noastre cum tot dai in gropi, e posibil sa se fisure acele 3 prezoane ramase, mai ales daca nu sta chiar fix roata pe butuc.
Salut :)
0 voturi
A raspuns valika92 (140 puncte) acum 12 ani toata lumea ar raspunde ca roata ar rezista, dar prezoane noi nu cred k gasesti pe oriunde doar pe la dezmembrari :P (depinde si ce filet ai, surub sau direct prezon cu filet) . Incearca sa nu fortezi rotile plecat scartz viraje alte smecherii , si incearca sa blochezi prezoanele problema o sarma ceva acolo sa tina contra desfilatarii . Singurul risc ar fii ca cele 3 prezoane sa cedeze.. mai incearca prin vulcanizari eu unul am vreo 2 prezoane filet :D

Comentarii:

A comentat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani am rezolvat problema :) a trebuit sa inlocuiesc rulmentul iar cand l-a dat jos problema era ca se mai tinea in 2 prezoane ... cedase si al 3 lea ulterior s-a rezolvat si am scapat de beleaua asta mare :) multumesc tuturor pentru raspunsuri :)
–5 voturi
A raspuns maxSPEEDrs4 (390 puncte) acum 12 ani daca nu mergi tare si nu incarci masina cu greutati mari, nu mergi pe drumuri accidentate des si eviti acceleratiile si franarile bruste iti mai merge dar nu prea mult.
+2 voturi
A raspuns Synapse (180 puncte) acum 12 ani probabil sunt tocite, iti recomand sa le schimbi...mai bine previ decat sa se intample inevitabilul
0 voturi
A raspuns Iullius (140 puncte) acum 12 ani Eu as fi rezolvat problema altfel,daca un prezon se invarte in gol inseamna ca e tocit filetul in butuc si as rezolva prin refacerea filetului in interiorul acestuia la o cota mai mare cu un tarod mai mare evident si apoi ori confectionarea la strung (folosind un material gen aliaj,otel de scule )ori cumpararea altui prezon cu pasul si diametrului filetului nou facut.Prezoanele vechi uzate le arunci.In felul asta scapi de schimbat butucul si faci o economie la bani dar asta e doar parerea mea si nu trebuie sa fiti de acord neaparat cu ea.Era grav si se lasa cu schimbarea butucului daca ti se rupea prezonul,prezoanele in butuc.La operatiunea asta e drept ca iti trebuie si un mecanic,care sa se trezeasca bine in dimineata repectiva si care are chef de treaba ca in general intalnim numai ''meseriasi'' care vor sa munceasca cat mai putin si sa ia bani cat mai multi.
+2 voturi
A raspuns cosskin (360 puncte) acum 12 ani cum sa fie rulmentu e vb de fuzeta ca sa dus filetu nu cred ca are treaba cu rulmentu eu am patit asa ceva la un Fiat am avut jante si 4x100 si fiatu are 4x98 si mi sau dus fuzetele la toate rotile mai putin alea din spate care mai tineau un pic ........asa ca e vb de FUZETA nu de ce spuii tu rulment ca nu in rulment intra prezonu .!!!!!
0 voturi
A raspuns Jobyn (200 puncte) acum 12 ani teoretic prezoanele tin janta lipita pe butuc... roata este tinuta de acel inel din butuc. momentul in care s-ar putea sa-ti cedeze prezoanele este in curba, atunci roata are tendinta sa iasa de pe acel inel. cum a mai zis un coleg mai sus depinde unde este butucul cu prebleme, pe fata sau spate. pe fata e mai periculos pt ca alte forte actioneaza atunci cand tu virezi, mai ales daca ai viteza. daca faci acesti km pe autostrada e posibil sa nu ai probleme... cel mai indicat e sa reduci viteza in curbe si sa verifici din 100 in 100 km daca prezoanele sunt stranse sau roata nu a suferit modificari, asta in cazul in care chiar nu poti sa remediezi problema. sper sa-ti fie de ajutor, concediu placut:)