4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Suspensie & Frane > Am lovit o bordura in derapaj ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Am lovit o bordura in derapaj lateral... Ce poate fi?

Buna seara tuturor. Acum 1 saptamana, exact vinerea trecuta, seara se facuse mazga pe jos. Mergeam oarecum normal si am intrat intr-o curba cu undeva la 40 la ora. Am luat jumate de curba dupa care masina mi-a fugit si am lovit o bordura cu laterala stanga a masinii intai cu roata din fata si dupa aceea cu cea din spate dar mai usor. Am redresat sa zic cam pana la 30 km/h in momentul impactului. Nu am atins nici cu barile nici cu pragul deloc ci doar cu rotile am dat. In momentul impactului volanul era intors jumatata de tura spre dreapta incercand sa redresez si pe spate am distantiere. Ok. Treaba e in felul urmator. Dupa impact masina mergea stramb volanul intorcanduse usor spre stanga. A doua zi am fost cu ea la mecanic. Primul mia spus ca masina nu are nimic si ca sa ma duc sa indrept jantele si sai fac geometria. Al doilea la fel. Sau uitat la bielete la bascula au zis ca sunt perfecte. Am indreptat jantele am pus cauciucurile de vara si am facut geometria. Acum masina merge drept nu prea bate nu cloncane nu haraie in mers. Problema este urmatoarea. Rotile de pe partea stanga mi se par mai bagate inauntru decat cele de pe dreapta fata de caroserie. Aripile si barile sunt asezate bine la lufturi la tot. Care ar putea fi problema? Eu stiu ca rotile erau la fel pe ambele parti. Ce se putea deplasa sau stramba?
A intrebat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani in categoria Suspensie & Frane
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani Am patit si eu ceva asemanator acum 2-3 luni : http://www.4tuning.ro/help/legislatie-auto/accident-golf-4-27662.html . Aveam janta spre iterior si era bieleta de directie de vina. Puntea cu totul nu cred ca se poate deplasa, deci ar fi timpul sa mergi la un mecanic profi :)
0 voturi
A raspuns julaikos (47,330 puncte) acum 12 ani Daca rotile de pe partea dreapta nu sunt iesite in exterior fata de cum erau ininainte de accident atunci problema e doar pe stanga,n-ar strica sa ne spui ce masina ai...

Comentarii:

A comentat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Masina este un fiat stilo in 3 usi 1.8 16v. Rotile de pe dreapta mi se par a fi la locul lor asa cum le stiam eu. Daca ar fi unpic mai in afara ce ar fi?
0 voturi
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 12 ani Eu zic sa nu glumesti cu asa ceva! Luna trecuta pe 13 februarie am facut acelasi lucru! Am fortat un semafor sa fac stanga in viteza cu 60 km/h si am bulit tot de pe fata, am derapat  lateral  dreapta si m-am urcat pe spatiul verde! Am schimbat planetara, directie, aripa, 3 roti, radiatoare, telescoape, bielete etc = 10000 lei. Eu zic sa nu te joci pentru ca poti muri degeaba, poti ramane fara frane in mers sau iti poate ceda directia si multe altele mai bine te duci la un service sa se uite la ea!

Comentarii:

A comentat vwvento (49,280 puncte) acum 12 ani De la soc pot ceda multe piese, cum a fost farul la mine(mi s-au rupt urechile).
A comentat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani De la 20 maxim 30 km/h cu cat am lovit eu la 60 la ora e diferenta enorma de soc la impact.... eu nu am probleme cu ea acuma masina merge drept merge bine nu bate mai nimic la ea. Mai harcaie cate odata amortizoarele fata si flansele sunt cam duse in rest nimic. Am fost la 4 mecanici pana acuma au tras cu levieru de toate alea pe acolo au tras de bielete de planetare miau zis ca masina nu are nici pe naiba. Eu vreau sa stiu dc rotile de pe stanga sunt mai spre interior cu totul aprox 5 mm decat cele din dreapta. Rotile nu sunt inclinate unghiul de cadere este bun iar la geometrie totul era in plaja verde.
0 voturi
A raspuns Danii007 (140 puncte) acum 4 ani Buna ziua astazi am patit ceva asemanator la intrare pe autostrada cu 70 km am derapat si am lovit bordura din partea stanga si am urcat cu ambele roti din partea stanga pe ea cam 1 metru... deci efectiv am mers in doua roti pana a picat inapoi de pe bordura.... acum am lasat-o in service... revin cu detali dupa reparatie

Imagini atasate