4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Merita toba sport la diesel?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Merita toba sport la diesel?

Daca scot afara toba intermediara(e vorba de un b5 1.9 AFN) si ii pun o toba finala sport universala(sau e recomandat una pt. diesel?) v a scoate sunet OK sau se v a auzi doar suierat de turbina?
A intrebat Driver09 (49,100 puncte) acum 13 ani in categoria Tuning
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns mecarm (10,840 puncte) acum 13 ani Exista toba finala Sport si la Diesel si cu siguranta va scoate si zgomotul dorit de tine daca ii scoti si toba intermediara.Acum depinde cat de universala este toba pe care ai gasit-o???Recomandabil ar fi una Sport pt diesel si nu universala.Toba cu ornamente cu montaj cu tot....undeva la 700lei asa de merge pe piata auto.

Cel mai bun raspuns:

+4 voturi
A raspuns tavi_cc (15,590 puncte) acum 13 ani daca schimbi finala la un diesel de 110cp(daca nu ma insel atat are afn-ul) o sa scoata DOAR un sunet mai placut tie si mai enervant pentru ceilalti.ca si cum ai face o frectie la piciorul de lemn,fara suparare.mai bine tii banii si iti faci custom o evacuare completa.cauta pe net si documenteaza-te,nu intotdeauna o evacuare cu diametrul marit ce ofera un sunet placut este si benefica mersului motorului si fiabilitatii turbosuflantei.este numai si numai problema ta,daca vrei sunet,o sa ai sunet,daca te-a deranjat intr-un fel postul meu,ignora-l pur si simplu.dar atat te sfatuiesc,documenteaza-te si alege varianta optima pentru tine.aici vei primi doar niste sfaturi ajutatoare,solutia e a ta.succes

Comentarii:

A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 13 ani Da asa e cum ai scris mai sus...intre timp m am mai documentat si am ajuns la concluzia ca ori schimb toata evacuarea ,ori ii dau pace.
Postul nu m a deranjat deloc.

Alte raspunsuri: (2)

+1 vot
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 13 ani Un B5 are deja multi kilometri si turbina o viata ce se apropie de sfarsit.O evacuare largita nu-i va fi deloc favorabila.
Castigul este doar de sunet.
Sunet sport la diesel? Discutabil.
+1 vot
A raspuns iustin_1988 (160 puncte) acum 13 ani eu mi.am "schimbat " evacuarea daca pot spune asa la un ALH ( 1.9 tdi 90 cp). am pus teava in locul catalizatorului si a tobei finale , teava de inox tot cu diametru de 60 cum are originala. sunetul este f frmos , chiar se aude ca un blow-off daca schimbi cand turbina este in sarcina ( cateodata si in gol) ce este rau cand merg la drum lung si turatie mare , are o rezonatat f mare, tremura tot maruntisul din scrumiera .
http://www.youtube.com/watch?v=GQr2Mldp5VU

Comentarii:

A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 13 ani Mersi de raspuns.