4Tuning.ro > 4Tuning Help > Versus > Cum sa scot surubul rupt?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cum sa scot surubul rupt?

Buna am un golf 3 si capatul surubului din fata lonjeronului  e rupt cum as putea sa scot bratul si sa scot surubul? o zi buna tuturor

Imagini atasate

A intrebat daniyu (15,830 puncte) acum 10 ani in categoria Versus
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut"
In primul rand,de unde e rupt?
In general un surub rupt de forta(strangere exagerata) ramane netensionat,se poate inverti destul de usor.Daca e si cazul tau,poti sa ii faci gaura plus filet dreapta8cu consitioa sa ai spatiu in partea opusa) si sa il scoti normal sau filet stanga si sa il scoti prin desfacere.
In lipsa sculelor necesare(masina de gaurit,burghie,tarod) poti incerca cu o dalta mica din otel sa ii faci o linie ca pentru surubelnita si sa il scoti cu o surubelnita mare.
Daca surubul e blocat/fortat in filet,ideal e sa il poti debloca si sa cauti cea mai usoara cale de a il scoate o bucata afara si sa il prinzi cu o cheie sau sa ii sudezi o piulita.
De unde e rupt/este sau nu intepenit?
0 voturi
A raspuns daniyu (15,830 puncte) acum 10 ani salut este rupt capatul surubului restul a ramas si as vrea sa il scot afara ca sa pot schimb bucsele din brat

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani E nasol de scos cu tot filetul,daca ai spatiu in partea in care nu e rupt,gaseste o metoda de a il scoate macar putin si apoi sa il prinzi cu un patent sau mox si sa il scoti in pozitia de strangere,evetual daca ai putin spatiu scoti cate o bucata  si apoi o tai.
O alta solutie e,dai filet si gaura in partea opusa capului de la surub,il scoti in pozitie de desfacere si imediat ce rusesti sa il scoti putin ii sudezi o piulita.Mai simplu,dar iti trebuie ceva indemanare(sa fii foarte atent la piulita in care vine prins,daca e prinsa in lonjeron pe interior sa nu o lovesti cu ciocanul sa se desprinda(nu stiu cum e la punto,am patit la bora si a trebuie sa gauresc lonjeronul ca sa gasesc piulita)si sa iti cada),poti sa tai surubul impreuna cu bucsa(intre brat si prindere sa intri cu flexul) in acest fel scapi si de brat si iti ramane doar o bucata mica de surub de scos.
O sa te orientezi la fata locului si in functie de sculele disponibile,alte idei nu mai am pt moment.
Succes si cand termii fa un update aici,poate va ma fi cineva care va avea probleme de genul.