A fost inventata camera de marsarier care face remorca INVIZIBILA. Cum functioneaza

A fost inventata camera de marsarier care face remorca INVIZIBILA. Cum functioneaza
  • Sistemul se numeste XtraVue Trailer
  • Foloseste mai multe camere video
  • Imaginile sunt mai apoi prelucrate de un soft special
Distribuie pe Facebook

Consumer Electronics Show 2019, sau pe scurt CES, si-a deschis ieri portile la Las Vegas iar Valeo a venit in Orasul Pacatelor cu o inovatie. Este vorba despre o camera de marsarier care face invizibila remorca.

CES-ul este, asa cum ii spune si numele, un targ dedicat tehnologiei, unde an de an companiile din acest domeniu se strang pentru a-si prezenta ultimele gaselnite. De cativa ani incoace au inceput sa fie prezenti inclusiv producatori de automobile sau pur si simplu companii specializate in productia de echipamente si componente pentru industria auto.

XtraVue Trailer de la Valeo

Valeo este o astfel de companie, cu sediul central in capitala Frantei, care produce de la faruri la sisteme electrice si de la transmisii pana la sisteme de climatizare. Anul acesta, francezii au venit la Consumer Electronics Show cu un echipament care promite sa faca mai usoara viata soferilor care tracteaza o remorca sau o rulota.

XtraVue Trailer de la Valeo

Este vorba despre XtraVue Trailer, sau cu alte cuvinte un sistem care foloseste mai multe camere video montate in spatele masinii si a remorcii/rulotei. Imaginile sunt prelucrate si combinate intr-una singura cu ajutorul unui soft special, iar cel de la volan poate vedea cu usurinta ce se intampla in spatele lui pe un display.

XtraVue Trailer de la Valeo

Momentan, display-ul este montat separat, insa daca acest sistem va intra in productia de serie sunt sanse mari ca XtraVue Trailer sa fie incorporat in sistemul de infotainment al masinii iar imaginile sa fie afisate pe ecranul deja existent.

XtraVue Trailer de la Valeo

La CES-ul din 2019 mai sunt prezenti si chinezii de la Byton, un start-up care promite sa lanseze anul viitor un SUV electric cu cel mai mare display din industria auto. Ecranul masoara 48 de inch si afiseaza, printre altele, viteza, navigatia sau autonomia. Totodata, volanul cu mijloc fix si inel mobil incorporeaza un alt display de 7 inch care interactioneaza cu ecranul principal si cu ajutorul caruia soferul va configura masina.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 9 Ianuarie 2019