Aplicatiile de tip Uber, ilegale in Romania; dar exista niste portite

Aplicatiile de tip Uber, ilegale in Romania; dar exista niste portite
  • Uber va obtine autorizatii pentru soferii sai
  • Autorizatia e valabila 5 ani de zile
  • Soferul fara autorizatie ramane fara talon 6 luni
Distribuie pe Facebook

Daca pana azi, soferii acreditati de Uber puteau face transport de persoane fara probleme, iata ca deputatii le-au pus bete in roate. Mai exact, acestia au modificat legea taximetriei si au interzis orice fel de transport public fara o licenta speciala.

Pana astazi, in Romania nu exista o lege concreta care sa interzica transportul public de persoane rezultat in urma unor aplicatii de tip Uber. In cazul brandului Uber, prezent in Romania din acest an, soferii care detin un automobil proprietate personala se pot inscrie si in urma unor verificari amanuntite primesc dreptul de a face transport de persoane care utilizeaza aplicatia. Spre deosebire de taximetristi, soferii Uber nu incaseaza niciun ban cash in urma curselor efectuate si nu emit bon fiscal, motiv pentru care autoritatile s-au sesizat.

Azi, deputatii au interzis transportul public de persoane efectuat de soferi care nu detin licenta de taximetrie. Legea a fost deja adoptata cu 298 de voturi pentru si 2 impotriva si mentioneaza ca orice sofer, inclusiv cei inscrisi in aplicatia Uber, vor fi amendati cu sume cuprinse intre 1000 si 3000 de lei daca fac transport public de persoane. Si chiar daca automobilele acestora nu sunt inscriptionate, este usor de prins acesti soferi, prin efectuarea unei simple comenzi online. In plus, soferii ar putea ramane fara talon timp de 6 luni de zile.

Singura solutie in acest caz este obtinerea unei autorizatii de transport care este acordata pe timp nedeterminat si care necesita reavizare la 5 ani. Se pare ca aceasta solutie va fi si cea pe care oficialii Uber in Romania o vor adopta in scurt timp. Ei au anuntat ca vor investi in astfel de autorizatii din propriul buget, pentru toti soferii care se inscriu si devin activi, platind sume cuprinse intre 110 si 200 de Euro pentru fiecare sofer autorizat de Uber. Asadar, pentru cei care doresc sa devina soferi activi nu va fi nicio diferenta, unica mentiune fiind ca pana cand obtin autorizatia nu vor putea face astfel de taximetrie ilegala.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 7 Mai 2015