Automobilele Dacia vor fi dotate cu odorizante reincarcabile

Automobilele Dacia vor fi dotate cu odorizante reincarcabile
Conform jurnalistilor francezi de la Caradisiac, modelele Dacia vor avea o noua dotare suplimentara de confort. E vorba de un difuzor de parfum incorporat care necesita incarcare in timp. Desi, la prima vedere, nu pare ceva util si interesant, sunt destule alte marci care vand cu succes automobile cu aceasta trasatura... mirositoare.
Distribuie pe Facebook

In prezent, marca Renault vinde modelele ZOE si Latitude cu un difuzor de parfum optional. La fel se intampla si la marcile Citroen sau Peugeot, care au cateva automobile pe piata, orientate catre o clientela feminina, pentru care se poate opta pentru un odorizant. Se pare ca si Dacia urmeaza sa introduca aceasta dotare olfactiva pe unele modele chiar incepand cu anul viitor, daca ne luam dupa francezii de la Caradisiac.

Cel mai probabil, e vorba de modelele Sandero si Sandero Stepway, masini care se bucura de succes in vestul Europei, in tari precum Franta, Spania, Italia si Marea Britanie. Nu este clar daca toate pietele se vor bucura de aceasta noua optiune, dar e putin probabil ca in Romania clientii vor putea sa bifeze de pe lista de dotari si asa ceva. Pentru ca nu este ceva practic sau util, ci este doar un moft care le-ar bucura doar pe doamne...

Dar, pana la urma, de ce sa nu apeleze si Dacia la asemenea artificii minore de imagine? Sistemul nu este deloc unul complicat si nici nu ii costa extrem de mult pe ingineri sa-l incorporeze in bordul masinilor romanesti. De exemplu, la unele automobile, acesta este format dintr-un cartus special de dimensiunea unui pix care se cumpara separat si care se introduce intr-un orificiu special de langa una din prizele de aer de pe bord. La Citroen, cartusul cu odorizant uscat sau lichid se pune sub bord si un mic buton regleaza intensitatea mirosului.

Asadar, fara costuri mari, cel mai probabil un cost suplimentar pentru client de numai 50-70 de Euro, Dacia poate sa ajunga si mai usor la sufletul soferilor europeni. Nu stim daca din cauza unor plangeri legate de mirosul pregnant de plastic din habitaclu sau pur si simplu in urma unui sondaj de opinie in randul mamelor cu copii mici, dar cert este ca Dacia are de gand sa faca asa ceva... Pana la urma, nu trebuie decat sa imprumute designul de la fratii de grup, Renault.

Parfum Dacia

Distribuie pe Facebook
mai multe