Bosch reinventeaza parasolarul. Cum functioneaza noua inventie a nemtilor

Bosch reinventeaza parasolarul. Cum functioneaza noua inventie a nemtilor
  • Bosch reinventeaza parasolarul
  • Prezentat la CES 2020
  • A fost rasplatit deja cu un premiu
Distribuie pe Facebook

Bosch a prezentat parasorului viitorului la Consumer Electronics Show din Las Vegas. Botezata Virtual Visor, noua inventie a nemtilor blocheaza razele soarelui insa nu afecteaza in vreun fel vizibilitatea celui de la volan.

Parasolarul este neschimbat de aproape un secol. Unii constructori de automobile au incercat sa-l mai stilizeze pentru a imbunatati vizibilitatea celui de la volan atunci cand este coborat, dar atat. Acest element a ramas la fel: o bucata de plastic imbracata in diferite materiale.

Virtual Visor de la Bosch

Ei bine, Bosch s-a gandit ca este timpul pentru o schimbare. Asta dupa ce inginerii germani au stabilit ca razele soarelui care ii orbesc temporar pe soferi cauzeaza de doua ori mai multe accidente rutiere decat orice alt fenomen meteo.

Solutia Bosch? Un parasolar transparent, care sa nu-l incurce pe cel de la volan atunci cand este coborat dar care sa-l si protejeze la nevoie de razele soarelui.

Virtual Visor de la Bosch

Virtual Visor de la Bosch

Inventia a fost botezata Virtual Visor si este pe scurt un display LCD transparent care poate fi studiat pe viu zilele acestea la Las Vegas, acolo unde se desfasoara unul dintre cele mai importante targuri de tehnologie. Consumer Electronics Show, sau CES pe scurt.

Virtual Visor de la Bosch

Insa Virtual Visor este mai mult decat un display LCD. Sistemul monitorizeaza incontinuu soferul si pasagerul din dreapta si cu ajutorul inteligentei artificiale analizeaza fata acestora, identifica zonele cu umbra si mai apoi "intuneca" sectiunea display-ului prin care razele soarelui stralucesc in ochii celui de la volan, lasand restul parasolarului transparent.

Inovatia nemtilor a fost deja rasplatita cu un premiu in cadrul CES.

Virtual Visor de la Bosch

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Virtual Visor de la Bosch
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 8 Ianuarie 2020