Cauciucurile fara aer ajung pe piata de luna viitoare

Cauciucurile fara aer ajung pe piata de luna viitoare
  • Cauciucurile fara aer ajung pe piata de luna viitoare
  • Informatia vine chiar de la compania producatoare, Polaris
  • Anvelopele non-pneumatice vor fi disponibile initial pe un ATV
Distribuie pe Facebook

Cauciucurile non-pneumatice (NPT), adica cele fara aer, care nu fac pana niciodata, vor fi disponibile incepand de luna viitoare pe un ATV. Anuntul vine chiar de la compania producatoare, Polaris.

Compania Polaris a anuntat astazi ca tehnologia NPT (non-pneumatica) va fi disponibila de luna viitoare pentru publicul larg. Astfel, primul vehicul echipat cu un set de cauciucuri fara aer, care nu fac pana, va fi ATV-ul Sportsman WV850 H.O. Prima oara cand Polaris si-a facut publice aceste intentii a fost in primavara acestui an, in luna martie. Atunci, informatia era ca aceste cauciucuri vor aparea peste un an, in 2014, insa cei de la Polaris au vrut sa intre mai repede pe piata.

Potrivit primelor informatii, cauciucurile "TerrainArmor" pot parcurge 563 de km daca sunt impuscate cu un glont de calibrul 50 de mm si rezista fara probleme 1.600 de km daca se inteapa intr-o sina de cale ferata. Totul se datoreaza structurii interioare a cauciucului, una speciala, care are un design asemanator unei plase si care poate suporta greutatea vehiculului in timp ce ramane flexibila pentru a absorbi denivelarile de pe drum.

Invelisul exterior are o banda de cauciuc, exact ca si anvelopele conventionale, iar aceasta banda poate avea diferite modele de rulare pentru a se potrivi mai bine aplicatiilor specifice. In plus, Polaris spune ca numai aceasta parte exterioara trebuie inlocuita, iar asta inseamna costuri mai mici pentru proprietar. Anvelopele fara aer ofera o calatorie mai confortabila si reduc zgomotul specific rularii, mai spune compania. Acest tip de roti a fost dezvoltat de o companie mai mica, Resilent Technologies, pe care cei de la Polaris au achizitionat-o anul trecut.

Noul Sportsman WV850 H.O. ATV va fi disponibil spre vanzare luna viitoare, in decembrie, la un pret incepand cu 14.999 dolari. Numarul de unitati va fi insa limitat. Soferii care vor sa-si echipeze masinile cu acest tip de anvelope mai au de asteptat. Michelin a introdus acest concept, pe care l-a numit "Tweel", in 2005. Ulterior, producatorii Bridgestone si Hankook au prezentat si ei propriile concepte, insa nici una dintre aceste anvelope nu a fost pusa in vanzare inca.

Distribuie pe Facebook
mai multe