Chevrolet prezinta airbagul flexibil pentru sofer

Chevrolet prezinta airbagul flexibil pentru sofer
Noul Chevrolet Cruze 2013 va avea un airbag pentru sofer dotat cu sistem flexibil de activare. Acest model este primul de serie dotat cu o asemenea masura de siguranta, ce reprezinta o inovatie in toata industria auto.
Distribuie pe Facebook

Cei de la Administraţia Naţională a Siguranţei Traficului pe Autostradă (NHTSA) au testat modelul de Chevrolet Cruze 2013 echipat cu noua tehnologie pentru airbaguri în cadrul programului de evaluare a autovehiculelor noi. Testele de la NHTSA, au dovedit ca acest Cruze 2013 a primit punctaj maxim de 5 stele.

Istoria se repeta, pentru ca si in 2011, si in 2012, Cruze a fost la fel de recompensat pentru airbagurile sale in 2 etape.

Noul „airbag inteligent” cu declanşare într-o singură etapă montat pe modelul Cruze foloseste un singur dispozitiv de umflare cu putere mai mică ce gestionează forţele de impact apărute atât la accidentele la viteză redusă, cât şi în cazul celor la viteză mare. Diuza flexibilă a sistemului mai compact şi mai uşor reduce riscul leziunilor provocate de umflarea airbagului, permiţând energiei cinetice generate de mişcarea înainte a şoferului să împingă aerul în afară şi să îl elimine complet.

Sistemul flexibil de activare a airbagului pentru şofer, prezentat pe modelul Cruze, reprezintă cea de-a doua tehnologie nouă pentru airbaguri lansată de General Motors în 2013.

Distribuie pe Facebook
mai multe