Citroen cauta solutii pentru a lansa masini cat mai confortabile

Citroen cauta solutii pentru a lansa masini cat mai confortabile
  • Citroen cauta solutii pentru a lansa masini cat mai confortabile
  • Una dintre acestea consta intr-o noua suspensii
  • Inginerii francezi privesc si catre caroserie, motor sau cutie
Distribuie pe Facebook

Dupa mai bine de jumatate de secol, Citroen este pe cale sa renunte la celebra sa suspensie hidropneumatica. In acelasi timp, producatorul francez lucreaza la noi tehnologii pentru masini cat mai confortabile.

Nu mai reprezinta niciun secret pentru nimeni. Dupa aproximativ sase decenii de activitate, celebra suspensie hidropneumatica introdusa de Citroen odata cu legendarul model DS va fi scoasa la pensie incepand cu anul viitor.

Din fericire pentru fanii tehnologiei cu pricina, producatorul francez nu va renunta complet la acest sistem, ci cauta solutii pentru inlocuirea lui. Inginerii marcii din Hexagon vor sta cu ochii si pe costuri, pentru ca dotarea cu pricina sa poata fi folosita pe intreaga gama.

Chiar daca nu are inca un nume, despre noua suspensie se stie deja ca va fi folosita mai intai doar pe modelele Citroen. Ulterior, sistemul cu pricina va putea fi intalnit si pe automobilele diviziei premium DS, respectiv ale partenerului Peugeot.

Tehnologia cu pricina nu este insa singura solutie pe care producatorul francez o ia in calcul pentru a creste confortul masinilor sale. Alte detalii la nivelul carora inginerii marcii din Hexagon planuiesc sa intervina includ caroseria, scaunele, motorul, transmisia sau anvelopele.

Un adeziv aplicat sudurilor va creste rigiditatea caroseriei chiar si cu 20%, astfel ca aceasta va filtra mult mai bine zgomotul exterior. Un nou tip de spuma folosit la nivelul scaunelor promite sa readuca in masina confortul tipic vechiilor Citroen-uri.

In plus, producatorul francez se va "juca", dupa cum precizam anterior, si cu motorul, cutia de viteze sau anvelopele, inginerii marcii din Hexagon cautand raspunsuri, de asemenea, si prin industria materialelor de insonorizare, respectiv facand diverse experimente cu grosimea geamurilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 6 Iunie 2016