Comenzile vocale sunt de domeniul trecutului. Noua masina de la VW foloseste o banda LED pentru a interactiona cu tine

Comenzile vocale sunt de domeniul trecutului. Noua masina de la VW foloseste o banda LED pentru a interactiona cu tine
  • Interactioneaza cu pasagerii prin intermediul luminii
  • Foloseste o banda cu 54 de LED-uri
  • Preluata si de ID.3
Distribuie pe Facebook

Odata cu noul ID.4, nemtii de la Volkswagen au prezentat lumii intregi sistemul ID.Light. Aceasta ii permite masinii sa interactioneze cu pasagerii si va fi disponibila si pe ID.3.

Volkswagen a lansat cel de-al doilea model al familiei electrice ID in toamna anului trecut. ID.4, pentru ca acesta este numele sau, este primul crossover cu zero emisii produs vreodata de gigantul german, descris ca fiind o masina construita pentru "milioane de oameni, nu pentru milioanari".

VW ID.Light

Odata cu acest model, constructorul din Wolfsburg revolutioneaza modul in care masinile interactioneaza cu pasagerii. Daca unii folosesc comenzi vocale, gesturi sau Head-up Display, Volkswagen se bazeaza pe ID.Light.

Tehnologia utilizeaza o banda cu 54 de LED-uri, care se intinde pe toata lungimea bordului si interactioneaza cu soferul si pasagerii prin intermediul luminii si a culorilor.

VW ID.Light

Avertizarile, cum ar fi franarea automata de urgenta, sunt anuntate cu o lumina rosie care pulseaza energic. Pentru apeluri, banda isi schimba culoarea in verde. Tot cu ajutorul luminii, sistemul il informeaza pe sofer de directia pe care trebuie sa o urmeze (dupa ce a introdus o destinatie in sistemul de navigatie).

VW ID.Light

VW ID.Light

De asemenea, ID.Light il intampina pe sofer cu o animatie in culorile VW (alb-albastru).

Fiind pozitionata in campul vizual al celui de la volan, banda LED nu il incurca cu nimic pe acesta.

VW ID.Light

Tehnologia ID.Light va fi preluata si de modelul ID.3, iar adaugarea de noi functii se va face prin intermediul update-urilor over-the-air.

VW ID.Light

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze VW ID.Light
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 9 Februarie 2021