Elon Musk: "Peste 20 de ani, daca nu vei avea o masina autonoma, va fi ca si cum ai avea un cal"

Elon Musk: "Peste 20 de ani, daca nu vei avea o masina autonoma, va fi ca si cum ai avea un cal"
  • Elon Musk a vorbit despre viitorul industriei auto
  • Masinile autonome vor fi cruciale peste 20 de ani
  • Inteligenta artificiala este cea mai mare amenintare pentru omenire
Distribuie pe Facebook

Fondatorul gigantului american Tesla a vorbit despre viitorul industriei auto in cadrul unui eveniment organizat la Rhode Island. Printre altele, acesta a facut cateva afirmatii despre masinile autonome.

Cu totii stim incotro se indreapta industria auto, si fie ca ne place, fie ca nu, masinile autonome, sau cu alte cuvinte, cele care se conduc singure sunt viitorul. Momentan, marii constructori de automobile testeaza astfel de vehicule pe mai multe drumuri publice din Statele Unite, iar datele sunt uneori incurajatoare. Spunem uneori, deoarece in unele cazuri s-a demonstrat ca o masina, fie ea extra-inteligenta, nu poate reactiona ca si un om.

Un pionier in domeniul masinilor si tehnologiilor autonome este fara indoiala gigantul american Tesla, care continua sa uimeasca lumea cu modele si cu sisteme care mai de care mai SF. Desigur, toate acestea nu puteau fi dezvoltate fara creierul din spatele brand-ului, si anume fondatorul companiei, Elon Musk.

In cadrul unui eveniment care a avut loc la Rhode Island, Musk a vorbit despre viitorul masinilor autonome si despre rolul crucial pe care acestea il vor avea in industria auto. Potrivit acestuia, peste 20 de ani, cine nu va avea o astfel de masina, este ca si cum ar avea un cal.

"Daca ar fi sa zicem, peste 20 de ani, toate masinile vor fi electrice si autonome. Nu va exista volan. Peste 20 de ani? Va fi ca si cum ai avea un cal. Oamenii au cai, ceea ce este bine. Vor exista oameni care nu vor avea masini autonome, la fel cum vor exista oameni care vor avea cai. Va fi doar foarte ciudat sa folosesti asta ca mijloc de transport," a declarat acesta.

In cadrul aceluiasi eveniment, magnatul american nascut in Africa de Sud a sustinut ca inteligenta artificiala este cea mai mare amenintare pentru omenire. Totodata, acesta a precizat ca oamenii ar trebui sa-si faca griji in privinta acesteia, iar guvernele ar trebui sa intervina in dezvoltarea ei.

Temerea cea mai mare a lui Musk este ca robotii vor deveni atat de inteligenti incat vor putea presta orice meserie, destabilizand astfel echilibrul social. "Vor putea porni un razboi cu ajutorul stirilor sau ale comunicatelor de presa false, sau doar prin manipularea informatiei. Stiloul este mai presus decat sabia," a concluzionat acesta.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 18 Iulie 2017