FOBO, senzorii de presiune in anvelope care se conecteaza la telefon

FOBO, senzorii de presiune in anvelope care se conecteaza la telefon
  • Setul de senzori costa 90 de dolari
  • Aplicatia de mobil monitorizeaza pana la 20 de masini
  • Senzorii au sistem antifurt
Distribuie pe Facebook

Ce faci daca masina ta nu este dotata din fabrica cu senzori de presiune in pneuri? Iti masori singur presiunea lunar sau cumperi niste senzori universali. Cum sunt cei numiti FOBO, ultima inventie in domeniu care transmite presiunea pe o aplicatie de pe mobil.

Un proiect care a luat nastere in urma unor donatii prin sistem online pe platforma Indiegogo, a avut succes si a strans mult mai multi bani decat se estima initial. Asa au luat nastere senzorii de presiune FOBO, niste senzori care functioneaza prin Bluetooth 4.0 si comunica in permanenta cu o aplicatie de pe telefon.

FOBO este un sistem de tip TPMS, adica Tire Pressure Monitoring System, ce este format din 4 senzori si o unitate centrala care comunica cu telefonul. Pe telefon se instaleaza o aplicatie speciala ce functioneaza cu Androis sau sistem iOS. Aplicatia primeste informatii despre presiunea rotilor, iar utilizatorul poate selecta pana la 20 de automobile, semn ca este un sistem bun si pentru flote.

FOBO

Sistemul FOBO merge si fara sa fie conectat la telefon, adica unitatea centrala din masina va scoate un sunet daca ceva este in neregula cu presiunea sau daca lipseste vreun senzor. Lucru bun daca cumva ai aplicatia inchisa sau nu mai ai baterie la telefon.

Producatorul spune ca fiecare senzor este dotat cu o baterie care tine 2 ani in conditii normale, la o temperatura de 25 de grade. Semn ca daca iarna este prea lunga, bateria probabil isi va scurta viata... Mai mult, fiecare senzor este dotat cu un sistem antifurt. Adica senzorii se fixeaza de ventilul masinii cu ajutorul unei cheite speciale. Daca insa senzorul este smuls, acesta nu mai poate fi folosit. De ce? Pentru ca fiecare senzor poate fi folosit cu un singur cont de Cloud, asadar daca cineva se inregistreaza cu alti senzori decat cei originali, acestia nu vor functiona.

FOBO

Util sau moft? FOBO pare a fi ceva bun. Dar nu in Romania, acolo unde se fura capacele de la roti, daramite niste capacele de ventil din aluminiu, supradimensionate, ce par a fi interesante pentru orice hot de duzina. Ideea este foarte buna insa, dar probabil va functiona doar la masinile parcate in garaje. Cert este ca nu strica sa avem o monitorizare permanenta a presiunii din rotile noastre. Ca multe accidente se petrec in urma unor explozii cauzate de proasta exploatare a anvelopelor. Asadar, cine doreste sa aiba senzori pe mobil, FOBO este acum disponibil!

Distribuie pe Facebook
mai multe