Ford lupta pentru mediul inconjurator si recicleaza dioxidul de carbon

Ford lupta pentru mediul inconjurator si recicleaza dioxidul de carbon
  • Ford recicleaza dioxidul de carbon si il transforma in plastic
  • Acesta va fi folosit la fabricarea scaunelor din masina
  • Tehnologia reduce consumul de petrol cu circa 300.000 tone
Distribuie pe Facebook

Constructorul american de masini Ford Motor Company a dezvoltat o tehnologie cu ajutorul careia recicleaza dioxidul de carbon si il transforma in plastic.

Intr-o lume care se afla intr-o continua dezvoltare, marile companii si constructorii de masini incearca sa gaseasca din ce in ce mai multe solutii pentru a lupta impotriva unui dusman periculos, poluarea. Zeci de orase din China sau India se sufoca in fiecare zi cu smogul inecacios.

Deoarece momentan materialele plastice sunt realizate preponderent din produse petroliere, cu ajutorul acestei noi tehnologii dezvoltate de Ford se va reduce consumul de petrol cu circa 300.000 de tone anual.

Constructorul american va utiliza plasticul obtinut in urma reciclarii dioxidului de carbon la fabricarea scaunelor folosite in modelele marcii, dar si pentru diverse componente aflate sub capota.

"Ford lucreaza agresiv pentru a reduce impactul asupra mediului prin reducerea utilizarii plasticului si spumei bazate pe petrol. Aceasta tehnologie este interesanta deoarece contribuie la rezolvarea unei probleme aparent insurmontabile: schimbarea climei," a declarat Debbie Mielewski, liderul echipei tehnice responsabile de acest proiect.

Distribuie pe Facebook
mai multe