Ford vrea sa revolutioneze condusul in off-road. Niciun alt producator nu mai ofera acest sistem

Ford vrea sa revolutioneze condusul in off-road. Niciun alt producator nu mai ofera acest sistem
  • Noul F-150 Raptor va avea un cruise control pentru off-road
  • Sistemul a fost botezat Trail Control
  • Ulterior, va fi disponibil si pe Ranger
Distribuie pe Facebook

Constructorul american de automobile anunta un sistem inovativ de care va beneficia in primul rand modelul F-150 Raptor (model 2019). Ulterior, acest sistem se va regasi si in oferta noului Ford Ranger care ajunge in showroom-uri anul viitor.

Ford-ul F-150 Raptor este unul dintre cele mai capabile off-roadere ale momentului, lucru scos in evidenta si de Jeremy Clarkson intr-unul dintre episoadele sezonului trecut din The Grand Tour. Din pacate insa, acest model este un fruct interzis pentru europeni dar in Statele Unite ale Americii face ravagii.

Ford F-150 Raptor

Pentru a continua sa-si impresioneze fanii, camioneta primeste cateva intariri in 2019. Printre acestea se numara si un sistem botezat Trail Control, care nu este altceva decat un cruise control pentru teren accidentat. Cum functioneaza? Destul de simplu.

Ford F-150 Raptor

Ford sustine ca acest sistem va controla acceleratia si frana pentru ca soferul sa-si poata concentra toata atentia pe directie. Trail Control va putea fi activat indiferent de modul de condus selectat si va functiona pana la viteze de 32 de km/h.

Ford F-150 Raptor

Acesta va directiona cuplul spre roata cu cea mai mare aderenta, sau daca situatia o va cere, va sti cum sa franeze pentru ca masina sa revina cu toate rotile pe sol. Mai mult decat atat, il va ajuta pe cel de la volan atunci cand va ramane impotmolit.

Ford F-150 Raptor

Pe langa acest sistem, Ford F-150 Raptor model 2019 va beneficia de un set de amortizoare adaptive care folosesc senzori pentru a monitoriza ce se intampla cu masina si care vor recalibra amortizoarele in functie de conditiile de condus. Spre exemplu, sistemul va sti daca masina este in aer si va programa amortizoarele in asa fel incat aterizarea sa fie cat mai lina cu putinta.

Ford F-150 Raptor

Constructorul american de automobile sustine ca sistemul Trail Control va fi disponibil si pe modelul Ranger (2019), care ajunge in showroom-uri la inceputul anului viitor. Acest pick-up este disponibil si in Romania.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Ford F-150 Raptor
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 10 Septembrie 2018