Honda va colabora cu General Motors in vederea dezvoltarii tehnologiei pe baza de celule de carburant

Honda va colabora cu General Motors in vederea dezvoltarii tehnologiei pe baza de celule de carburant
Cei de la General Motors vor colabora cu Honda in vederea obtinerii de celule de carburant si hidrogen, o tehnolgie capabila sa devina de larg consum. Daca pana acum, masinile pe hidrogen sau pe celule de carburant erau extrem de scumpe, acum se doreste obtinerea unei inovatii care sa renteze.
Distribuie pe Facebook

General Motors (NYSE: GM) şi Honda (NYSE: HMC) au anunţat astăzi încheierea unui contract de colaborare pentru dezvoltarea generaţiei viitoare de sisteme de celule de carburant şi de tehnologii de stocare a hidrogenului.

Cei doi mari producatori de masini intenţionează să colaboreze pentru a dezvolta în continuare infrastructura de alimentare, care este de o importanţă majoră pentru viabilitatea pe termen lung şi acceptarea autovehiculelor cu celule de carburant de către clienţi. In plus, scopul este de a reusi un sistem de propulsie care sa mearga pe baza de hidrogen si care sa coste putin, fata de masinile din prezent care folosesc aceasta tehnologie complet noua.

GM şi Honda sunt lideri recunoscuţi în domeniul propulsiei cu celule cu carburant. Conform Clean Energy Patent Growth Index, GM şi Honda deţin locul 1, respectiv locul 2 în ceea ce priveşte numărul total al brevetelor referitoare la celulele de carburant înregistrate în perioada 2002 - 2012, de peste 1.200 pentru ambele companii.

Project Driveway, programul GM lansat în 2007, a atins aproape 3 milioane de mile parcurse în lumea reală, cu ajutorul unei flote de 119 autovehicule cu propulsie pe bază de hidrogen, mai mult decât a realizat orice alt producător auto.

Si Honda are un "trecut" in acest domeniu, destul de bine dezvoltat. Japonezii au început programul de leasing pentru modelul Honda FCX în 2002 şi au asigurat 85 de autovehicule pentru SUA şi Japonia, inclusiv succesorul acestuia, modelul FCX Clarity, care a fost desemnat „Autovehiculul ecologic al anului 2009”.

Tehnologia celulelor de carburant asigură răspunsuri pentru multe dintre provocările asociate automobilelor în momentul de faţă: dependenţa de petrol, emisiile, eficienţa, autonomia de funcţionare şi intervalele de realimentare. Autovehiculele cu celule de carburant pot funcţiona pe bază de hidrogen regenerabil, obţinut din surse cum ar fi energia vântului sau biomasa.

Singurele emisii ale autovehiculelor cu celule de carburant sunt vaporii de apă.

Celule de hidrogen Honda si GM

Distribuie pe Facebook
mai multe