Inovatie marca Skoda: cehii vor integra LED-uri in sistemul de prindere al centurii de siguranta

Inovatie marca Skoda: cehii vor integra LED-uri in sistemul de prindere al centurii de siguranta
  • Sistem de avertizare cu LED-uri pentru purtarea centurii de siguranta
  • LED-urile vor fi integrate in sistemul de prindere al centurii
  • Cehii nu au precizat daca sistemul va fi instalat pe un model de serie
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Mlada Boleslav a depus recent un patent pentru dezvoltarea unui sistem luminos de avertizare pentru purtarea centurii de siguranta. Skoda nu a anuntat daca il va introduce pe vreun model de serie.

Pe langa lansarea de noi modele, constructorii de automobile mai dezvolta fel de fel de echipamente care fac mai usoara viata soferilor si sporesc siguranta acestora si a pasagerilor.

Skoda a depus recent un patent pentru un astfel de echipament, mai exact un sistem luminos bazat pe LED-uri de avertizare prin care soferii si pasagerii sunt informati daca centura de siguranta este cuplata corect sau nu.

Sistem Skoda

Cehii vor sa integreze aceste LED-uri in sistemul de prindere al centurii iar informarea celor prezenti se face prin intermediul culorilor: atunci cand nimeni nu este asezat pe scaun sistemul va emite o lumina alba iar cand cineva se aseaza lumina devine rosie - pentru a-l avertiza ca centura nu este cuplata.

In momentul cuplarii centurii, LED-urile vor deveni verzi, iar apoi albe, pentru a nu-i distrage atentia soferului.

Care este utilitatea unui astfel de sistem? Skoda sustine ca in acest fel parintii vor putea observa mult mai usor daca copii lor si-au cuplat centurile de siguranta si totodata sistemul de prindere al centurilor va fi mult mai vizibil noaptea.

Sistem Skoda

Setarile LED-urilor vor putea fi personalizate prin intermediul sistemului de infotainment, astfel ca utilizatorii vor putea seta anumte secvente de culori de bun-venit.

Pentru moment, constructorul din Mlada Boleslav nu a precizat daca acest sistem va echipa vreun model de serie sau nu.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 5 Noiembrie 2020