Inventii Toyota: Sisteme care previn accidentele din parcari

Inventii Toyota: Sisteme care previn accidentele din parcari
Toyota prezinta publicului doua sisteme noi de siguranta care ii vor ajuta pe soferi sa nu-si loveasca masinile in parcari. Cele doua sisteme se numesc Drive-Start-Control (DSC) si Intelligence Clear Sonar (ICS).
Distribuie pe Facebook
Drive-Start Control controleaza puterea motorului la viteze mici. Daca, de exemplu, un sofer este neatent si confunda frana cu acceleratia sau porneste cu levierul in viteza si in drumul sau se afla un zid, sistemul micsoreaza automat puterea motorului pentru a evita pornirea brusca.

In cazul sistemului Intelligent Clearance Sonar, avem de-a face cu mai multi senzori si un sonar care depisteaza obstacolele din jurul autovehiculului. Daca in timpul manevrelor, conducatorul auto este pe punctul de a se ciocni cu stalpi sau ziduri, ICS emite un semnal acustic si reduce puterea motorului. In cazul in care conducatorul auto nu reactioneaza, sistemul comanda franarea automata.

Potrivit unei statistici obtinute de Toyota, circa 7.000 de tamponari se produc in fiecare an in parcarile din Japonia, din cauza apasarii pedalei gresite.
Distribuie pe Facebook
mai multe