Jaguar Land Rover va construi trei modele bazate pe tehnologia hibrida

Jaguar Land Rover va construi trei modele bazate pe tehnologia hibrida
  • Jaguar Land Rover pregateste trei noi automobile hibride puse in miscare cu ajutorul propulsiei alternative
  • Compania va dezvolta un Battery Electric Vehicle, un Mild Hybrid Electric Vehicle si un Plug-In Hybrid
  • Toate cele trei autoturisme vor avea la baza platforma tehnica a crossover-ului Range Rover Evoque
Distribuie pe Facebook

Jaguar Land Rover va construi, in urmatorii doi ani, trei prototipuri de cercetare bazate pe tehnologia hibrida: un hibrid electric usor, un Plug-In Hybrid si un automobil 100% electric. Noile modele se vor baza pe noua generatie de trenuri de rulare si fac parte din proiectul numit "Evoque_e", finantat de Guvernul Marii Britanii.

Proiectul "Evoque_e" costa 16.3 milioane de lire sterline, din care 4 milioane sunt puse la bataie chiar de Jaguar Land Rover (JLR), si are o durata de doi ani, cu incepere din luna octombrie a acestui an.

"Scopul acestui proiect este sa dezvoltam platforme tehnologice care sa fie configurabile si compatibile cu arhitectura existenta pe vehiculele de productie.", a declarat Peter Richings, directorul diviziei care se ocupa de modelele hibride si electrice de la Jaguar Land Rover, citat de revista Autocar.

Se bazeaza pe platforma lui Range Rover Evoque

Asa cum sugereaza si numele proiectului, noile vehicule dezvoltate in cadrul "Evoque_e" sunt bazate pe platforma lui Range Rover Evoque. Astfel, in urmatorii doi ani, JLR va dezvolta un automobil 100% electric numit Battery Electric Vehicle (BEV), un hibrid care se foloseste de franarea regenerativa numit Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV) si un hibrid care se incarca la priza, Plug-In Hybrid (PHEV).

Proiectul "Evoque_e" este finantat, in principal, de Guvernul Marii Britanii, prin agentia de inovatii "Technology Strategy Board". La carma proiectului se afla producatorul britanic de autoturisme care conduce un consortiu de parteneri, format din opt companii si trei universitati din Regatul Unit.

"Echipele de cercetare vor cauta sa afle cum poate fi crescuta viteza motoarelor electrice, cum sa le reduca dimensiunea, greutatea si costurile in timp ce imbunatatesc performanta si durabilitatea. Totodata, ne vom concentra asupra folosirii materialelor alternative pentru a reduce utilizarea resurselor rare ale Pamantului, precum si pentru optimizarea sistemelor", a mai spus directorul diviziei tehnologiei hibride de la Jaguar Land Rover.

Distribuie pe Facebook
mai multe