Mercedes anunta primul sau motor diesel din aluminiu. Ce putere dezvolta noua unitate OM 654

Mercedes anunta primul sau motor diesel din aluminiu. Ce putere dezvolta noua unitate OM 654
  • Mercedes anunta primul sau motor diesel din aluminiu
  • Unitatea cu pricina are o capacitate de 2.0 litri si ofera 194 cai putere
  • Primul model echipat cu propulsorul OM 654 este noul E-Class
Distribuie pe Facebook

Lansat chiar la inceputul acestui an, cu ocazia Salonului Auto International Nord-American desfasurat la Detroit, noul Mercedes E-Class este disponibil in trei versiuni diferite de motorizare.

Pentru cei care prefera propulsoarele pe benzina, cea de-a zecea generatie a popularului automobil german de clasa medie ofera un 2.0 turbo de 184 CP si 300 Nm, capabil sa aduca primii 100 km/h dupa aproximativ 7.7 secunde.

In schimb, fanii unitatilor diesel au la dispozitie doua optiuni, versiunea de top fiind livrata la pachet alaturi de un V6 turbo de 2.987 centimetri cubi si 258 cai putere. In cazul de fata, sprintul 0 - 100 km/h dureaza doar 5.9 secunde.

Cea de-a doua varianta pe motorina propusa de noul E-Class se anunta ceva mai speciala, motorul de 2.0 litri si 194 CP in cauza fiind primul turbodiesel realizat din aluminiu pe care Mercedes il pune la dispozitia clientilor sai.

Noul Mercedes E-ClassNoul Mercedes E-Class

O alta particularitate a propulsorului OM 654 consta in greutatea redusa a acestuia, care a scazut de la 202.8 kilograme - atat cat avea vechea unitate de 2.143 centimetri cubi pe care o inlocuieste, pana la 168.4 kilograme.

Aceeasi motorizare turbodiesel de 2.0 litri si 194 CP ascunsa sub capota noului Mercedes E220d se lauda inclusiv cu cea de-a patra generatie a sistemului common rail, astfel ca valorile rezultate sunt dintre cele mai impresionante.

De doar 7.3 secunde are modelul german de clasa medie pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, in timp ce viteza maxima este de 240 de kilometri pe ora. Consumul mediu de carburant variaza intre 3.9 si 4.3 litri la 100 km.

Conform oficialilor Mercedes, noul E220d va fi disponibil la vanzare incepand cu primavara acestui an si porneste in Romania de la 50.394 euro. Lista cu echipamente standard include si o transmisie automata in noua rapoarte.


Noul Mercedes E-ClassNoul Mercedes E-Class

Noul Mercedes E-Class

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (51) Poze Noul Mercedes E-Class
mai multe