MINI te arunca in viitor cu un prototip de ochelari tip 'augmented reality'

MINI te arunca in viitor cu un prototip de ochelari tip 'augmented reality'
  • MINI Augmented Vision a fost dezvoltat in colaborare cu mai multe companii din grupul Qualcomm
  • Soferul primeste informatii suplimentare proiectate direct pe lentilele ochelarilor
  • Exista chiar si functie X-Ray pentru o mai buna vizibilitate
Distribuie pe Facebook

Ca marca MINI este una mult orientata spre viitor, o stiam. La fel si ca este un brand orientat catre noutate si conectivitate, adresandu-se tinerilor. Dar habar nu aveam ca MINI intra pe teritoriul realitatii virtuale. Britanicii au prezentat la Salonul Auto de la Shanghai un prototip de ochelari ce ii ofera soferului o experienta de tip augmented reality.

Cum o sa arate viitorul soferilor din toata lumea? Vor sta pe un scaun fara sa atinga volanul si cu niste ochelari la ochi. Masina nu va avea butoane, nu va avea ceasuri de bord, pentru ca toate informatiile ii vor fi aratate soferului direct prin intermediul ochelarilor virtuali. Cam asa isi propune si MINI sa inceapa revolutia 'augmented reality' cu un proiect-prototip numit MINI Augmented Vision. Momentan, soferul poate vedea imagini reale, dar primeste "ajutor" de la o sumedenie de informatii care ii apar pe lentilele ochelarilor.

MINI Augmented Vision

Conform spuselor lui Dr. Jörg Preißinger, director de proiect MINI Augmented Vision, cercetare si tehnologie BMW Group, "MINI Augmented Vision ofera o imagine a modului in care conectivitatea inteligenta intre un automobil MINI si ochelari in care este proiectat continutul relevant poate functiona in viitor. Prin colaborarea cu numeroase companii din grupul Qualcomm, am creat un sistem interconectat si ochelarii augmented reality cu designul MINI caracteristic, care revolutioneaza experienta atat in automobil, cat si in afara lui."

Prin utilizarea tehnologiei "see-through", ochelarii AR prezinta informatiile relevante direct in câmpul vizual al conducatorului, dar fara a obtura imaginea traficului din campul vizual, contribuind astfel la cresterea sigurantei si a confortului in timpul condusului. Momentan, prototipul promite sa ii ofere soferului informatii legate de navigare, functii head-up display, mesagerie, functie X-Ray ce va permite ca montantii si alte parti ale masinii sa fie invizibile pentru o mai buna vizibilitate si parcare augmentata (imaginile de la camera video vor fi proiectate in ochelari).

Desi la prima vedere par a fi ochelarii furati de la un sudor, designul si culoarea conceptului de ochelari au fost create de Designworks pentru MINI. MINI Augmented Vision a fost dezvoltat in colaborare cu mai multe companii din grupul Qualcomm.

MINI Augmented Vision

MINI Augmented Vision

MINI Augmented Vision

MINI Augmented Vision

MINI Augmented Vision

MINI Augmented Vision

MINI Augmented Vision

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze MINI Augmented Vision
mai multe