Noua generatie Lexus GS, premiata pentru sistemul de control al climatizarii

Noua generatie Lexus GS, premiata pentru sistemul de control al climatizarii
Lexus a primit din partea Automotive Interiors Expo Premiul anului pentru inovatii in domeniul dotarilor interioare ale autoturismelor de serie ('Production Vehicle Interior Innovation of the Year' Award) pentru sistemul de control al climatizarii al noului GS, prevazut cu tehnologia nanoe (r).
Distribuie pe Facebook
La data de 12 iunie, Automotive Interiors Expo 2012 a gazduit prima decernare de premii Automotive Interiors Expo Awards, ceremonie care i-a onorat pe cei mai buni designeri de lux si cele mai rafinate inovatii si produse din arena dotarilor interioare auto. Din juriu au facut parte jurnalisti de prim rang, specializati pe segmentul auto.
'Production Vehicle Interior Innovation of the Year' Award recunoaste "o tehnologie sau o inovatie de proiectare tehnica, ce ridica stacheta in domeniul respectiv si care ar putea deveni o dotare standard la cat mai multe dintre autoturisme si cat mai curand posibil".
La ceremonia de decernare a premiilor desfasurata la Stuttgart, Jean-Jacques Serraf, General Manager Brand Management la Lexus Europe, a declarat: "Suntem foarte incantati si onorati sa primim acest premiu ca recunoastere a unei dimensiuni cruciale a Noului GS: crearea unei experiente extraordinare in relatia cu clientii, datorita tehnologiilor de avangarda. Aceasta este o buna ilustrare a directiei in care se indreapta marca Lexus - 'Progressive Luxury'."
Fiind mult mai puternic decat sistemul anterior, actualul sistem de aer conditionat disponibil la noul GS este prevazut cu tehnologia S-Flow pentru mentinerea nivelului optim de confort, insa reducand semnificativ consumul de putere. Cu ajutorul senzorilor, sistemul detecteaza daca scaunul pasagerului din fata este ocupat si inchide automat toate fantele de ventilatie prevazute pentru acest scaun. Acelasi lucru este valabil si pentru locurile din spate la activarea butonului S-Flow. In acest mod, eficienta sistemului este maximizata.

Noua generatie Lexus GS, premiata pentru sistemul de control al climatizarii

De asemenea, sistemul masoara temperatura ambientala, temperatura din habitaclu si nivelul de izolare pentru a determina nivelul optim de aer conditionat. Volumul fluxului de aer necesar este personalizat pentru fiecare scaun cu ajutorul comenzii TAO (iesire flux de aer in functie de temperatura). Pentru a obtine un mediu personalizat pentru sofer, pasagerul din fata si pasagerii din spate, a fost adoptata tehnologia mixului de aer multistrat, separat pentru partea inferioara si partea superioara. De asemenea, noul sistem introduce si un control al aerului interior/exterior pe 2 niveluri, prevenindu-se astfel aburirea geamurilor.
In plus, sistemul de aer conditionat include si un nou sistem nanoe (r). Aceasta tehnologie de purificare a aerului se activeaza automat la pornirea sistemului de aer conditionat. Prin fantele de ventilatie din plansa de bord de pe partea soferului se elibereaza in habitaclu nanoparticule cu diametru intre 20 si 50 Nm - ioni incarcati negativ, inconjurati de molecule de apa.

Prin fixarea de particulele si moleculele din aer, nano-ionii au un efect de purificare si de eliminare a mirosurilor. Mai mult, acestia dezodorizeaza scaunele autoturismului si plafonul pentru un mediu mai pur al habitaclului. Si, deoarece umiditatea la nivel nano este de aproape 1.000 ori mai mare decat in cazul ionilor conventionali, sistemul nanoe are un efect de hidratare a pielii si parului, astfel incat ocupantii sa se simta foarte bine in acest habitaclu.

Noua generatie Lexus GS, premiata pentru sistemul de control al climatizarii

Distribuie pe Facebook
mai multe