Noua masina de la Mercedes e la ani lumina in fata rivalilor. Are faruri care proiecteaza mesaje pe asfalt

  • Mercedes publica un nou film cu tehnologia Digital Light
  • Respectivul video surprinde in actiune farurile inteligente
  • Blocurile optice ajung curand pe automobilele de serie
Distribuie pe Facebook

De la Mercedes-Benz vine automobilul capabil sa comunice cu persoanele din exterior. Si nu oricum, ci prin intermediul farurilor.

La mai bine de cinci luni de la publicarea primelor detalii oficiale, Mercedes a pus la punct o campanie extrem de interesanta de promovare a tehnologiei Digital Light.

Altfel spus, compania germana a luat un S-Class de ultima generatie, pe care l-a parcat intr-un loc public dupa ce l-a echipat cu respectivele blocuri optice frontale.

Odata lasata noaptea, limuzina producatorului din Stuttgart a inceput sa proiecteze diverse mesaje si simboluri pe asfalt, lasandu-i astfel pe trecatori cu gura cascata.

Dupa cum spuneam si la inceputul lui martie, atunci cand Mercedes a venit cu primele informatii referitoare la Digital Light, tehnologia respectiva foloseste...

... foloseste un chip special, care controleaza cele peste un milion de micro-oglinzi instalate in interiorul fiecarui far in parte pentru rezultatul din filmul anterior.

Exceptand partea amuzanta, in care limuzina companiei germane proiecteaza diverse mesaje si simboluri de incurajare / motivare, exista si partea de siguranta.

Lucrand alaturi de celelalte sisteme, tehnologia Digital Light vine in sprijinul soferului prin afisarea pe asfalt inclusiv a semnelor de circulatie de pe drum.

Pe scurt, aceste blocuri optice frontale - care vor ajunge in curand pe automobilele de serie ale producatorului din Stuttgart, sunt un soi de head-up display...

... doar ca mult mai complex si cu detalii proiectate pe o suprafata mult mai mare decat cea oferita de element folosit in comparatie, respectiv afisajul pe parbriz.

Mercedes-Benz Digital Light

Mercedes-Benz Digital Light

Mercedes-Benz Digital Light

Mercedes-Benz Digital Light

Mercedes-Benz Digital Light

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (27) Poze Mercedes-Benz Digital Light
mai multe