Noul Focus este primul Ford din istorie care ofera aceasta dotare. Cum functioneaza sistemul

Noul Focus este primul Ford din istorie care ofera aceasta dotare. Cum functioneaza sistemul
  • Noul Ford Focus este oferit alaturi de numeroase tehnologii de ultima ora
  • Printre acestea se inscrie si o camera pentru marsarier de 180 de grade
  • Sistemul este completat de franare autonoma la iesirea cu spatele
Distribuie pe Facebook

Prezentat in fata lumii intregi chiar la mijlocul acestei primaveri, cu numai o singura luna in urma, noul Ford Focus pune punctul pe t. T de la tehnologie, evident.

Dupa aproximativ sapte ani si milioane de exemplare vandute la nivel global, Ford a pensionat cea de-a treia generatie a compactei Focus si a lansat pe piata un nou model.

O evolutie (oarecum) previzibila din punct de vedere estetic, concurentul lui Volkswagen Golf impresioneaza acum - mai mult ca oricand, prin tehnologiile de la bord.

Pe langa deja banalele faruri Full-LED, afisaje pe parbriz ori instalatii audio de la firme consacrate, noul Ford Focus mai ofera si incarcare a wireless a telefonului mobil.

Nici aceasta, nici hotspot-ul WiFi pentru internet de mare viteza nu reprezinta insa punctul forte al compactei care concureaza cu Volkswagen Golf, printre multe altele.

Abia dupa ce vei pune mana pe lista sistemelor de siguranta activa disponibile vei realiza care este, cu adevarat, treaba cu cea de-a patra generatie a modelului Ford Focus.

Una dintre multiplele tehnologii adoptate de concurentul lui Volkswagen Golf are legatura cu camera pentru marsarier, care vede de-aceasta data la un unghi de 180 grade.

Imaginile surprinse sunt apoi afisate pe display-ul tactil de la nivelul panoului de bord, iar soferul poate calcula mult mai usor daca sa... dea cu spatele ori ba, evident.

Si mai interesant este ca tehnologia respectiva lucreaza alaturi de senzori radar, care alerteaza si chiar intervin automat - aplica frana, in cazul in care detecteaza un obstacol.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 16 Mai 2018