Noul Opel Astra anunta primele faruri Matrix LED din segmentul compact

Noul Opel Astra anunta primele faruri Matrix LED din segmentul compact
  • Noul Opel Astra debuteaza in toamna acestui an, la Frankfurt Motor Show 2015
  • Modelul german promite primele faruri Matrix LED din segmentul compact
  • Tehnologia ajusteaza intensitatea luminii in functie de conditiile de trafic
Distribuie pe Facebook

Cea de-a cincea generatie a popularului model din Russelsheim ne va intampina in toamna acestui an cu un sistem de iluminare pe care doar modelele de top de la Audi si Mercedes il mai ofera.

Dupa sase ani de activitate si milioane de exemplare vandute la nivelul global, actualul Opel Astra se pregateste sa isi ia ramas bun de la industria auto. O noua generatie a popularului model german de clasa compacta va debuta in toamna acestui an, iar asteptarile sunt dintre cele mai mari.

Cum va arata, ce motorizari va oferi si cat va costa viitorul rival din Russelsheim al Volkswagen-ului Golf sunt intrebari la care nu avem pentru moment nici un fel de raspuns, oficialii Opel preferand sa tina sub lacat, bine pazite, toate secretele urmatorului lor Astra.

Opel IntelliLux LED

Toate secretele, exceptand un singur detaliu: cea de-a cincea generatie a popularului model german va fi prima masina din segmentul compact oferita in compania unui sistem inteligent de iluminare, ce aduce in prim plan o pereche de faruri dotate cu matrice de LED-uri.

Botezata sugestiv IntelliLux LED, tehnologia in cauza lucreaza impreuna cu camera frontala din echiparea optiunii Opel Eye pentru a detecta automobilele din jurul noului Astra si a ajusta (automat) intensitatea luminii in functie de conditiile de trafic.

Multumita aceluiasi sistem inteligent de iluminare, ce se compune din opt segmente individuale per far, soferii celei de-a cincea generatie a popularului model german de clasa compacta vor putea inclusiv detecta obiectele de pe marginea drumului aproximativ cu 30 - 40 de metri mai devreme.

Un alt avantaj al farurilor dotate cu matrice de LED-uri consta in durata de viata a acestora, mult mai mare decat cea a blocurilor optice conventionale cu xenon sau halogen. Dupa cum probabil ti-ai dat deja seama, noua tehnologie IntelliLux LED va fi disponibila in mod optional.

Opel IntelliLux LED

Opel IntelliLux LED

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 13 Mai 2015