Noul Opel Mokka este echipat cu suportul unic pentru biciclete integrat FlexFix

Noul Opel Mokka este echipat cu suportul unic pentru biciclete integrat FlexFix
Noul SUV de la Opel, modelul Mokka, va fi disponibil in varianta echipata cu a doua generatie a suportului pentru biciclete FlexFix, care poate transporta un numar maxim de trei biciclete. Sistemul avansat de depozitare, furnizat exclusiv de Opel, este integrat in bara de protectie spate a autovehiculului, fiind disponibil permanent. Atunci cand nu este utilizat, acesta este mascat in bara spate.
Distribuie pe Facebook
Ca si modelul Mokka, sistemul FlexFix a fost proiectat pentru persoane cu un stil de viata activ, carora le place sa mearga in excursie cu bicicletele. Chiar si atunci cand este incarcat la capacitate maxima, suportul FlexFix poate fi inclinat, astfel incat hayonul autovehiculului sa poata fi deschis cu usurinta, pentru un acces rapid la portbagaj. Noul SUV sub-compact spatios, ce va fi lansat pe piata in decursul acestui an, va avea o capacitate de incarcare sporita datorita suportului de biciclete FlexFix, disponibil optional.
Versiunea standard a sistemului FlexFix montat pe autovehiculul Mokka este conceputa pentru a transporta o bicicleta. Cu toate acestea, suportul poate sustine o greutate de 30 kg, cu 10 kg in plus fata de prima generatie a sistemului FlexFix. Acum este disponibil un kit de extensie pentru cea de-a doua generatie a sistemului FlexFix, care include un adaptor cu fixare cu cleme pentru a putea transporta inca doua biciclete. Capacitatea totala de incarcare, la transportul a trei biciclete, este de 60 de kilograme.

Noul Opel Mokka este echipat cu suportul unic pentru biciclete integrat FlexFix

Sistemul FlexFix ofera avantaje unice
Opel este singurul producator auto care ofera un suport de biciclete, sistemul FlexFix, integrat complet si intotdeauna disponibil. Suportul de biciclete este foarte usor de utilizat si poate fi reglat manual, fara a fi nevoie de unelte.
Suporturile speciale cu insertii de cauciuc permit fixarea ferma a bicicletelor. In plus, noul sistem poate fi blocat astfel incat bicicletele sa fie protejate impotriva furtului atunci cand autovehiculul Mokka stationeaza. Chiar si atunci cand este incarcat la capacitate maxima, suportul FlexFix din a doua generatie poate fi inclinat astfel incat hayonul autovehiculului sa poata fi deschis cu usurinta, pentru a permite accesul rapid la portbagajul autovehiculului Mokka.
Al doilea avantaj important al sistemului Opel FlexFix, comparativ cu suporturile conventionale pentru biciclete, il reprezinta faptul ca este usor accesibil si, in consecinta, extraordinar de ergonomic. Spre deosebire de alte sisteme, precum suporturile de acoperis, unde trebuie sa ridicati bicicleta deasupra capului, sistemul FlexFix va protejeaza coloana, la fel ca scaunele certificate de AGR ("Aktion Gesunder Rucken e.V."), asociatia germana de experti in sanatatea spatelui, scaune disponibile pentru modelul Mokka. Un alt avantaj fata de celelalte sisteme de transport pentru acoperis, pentru autovehiculele echipate cu sistemul FlexFix nu se mai impune limita de viteza de 120 km/h, deoarece bicicletele sunt amplasate in spate.

Noul Opel Mokka este echipat cu suportul unic pentru biciclete integrat FlexFix

Modelul Mokka imbina in mod armonios un nivel ridicat de functionalitate si confort cu spiritul de aventura
In ciuda lungimii sale de 4,28 metri, autovehiculul Mokka ofera suficient spatiu pentru transportul a cinci persoane, imbinand functionalitatea si pozitia de sedere ridicata si confortabila cu pasiunea pentru aventura. Dinamica de conducere a modelului Mokka a fost adaptata stilului de viata urban, incluzand toate avantajele semnificative pentru deplasarea pe teren accidentat. De aceea, pe langa sistemul de tractiune pe puntea fata, modelul Mokka poate fi echipat cu un sistem de tractiune integrala, pentru o forta de tractiune sporita si o manevrabilitate imbunatatita pe drumuri neasfaltate.

Puterea este furnizata de trei motoare eficiente. Toate transmisiile manuale sunt echipate cu sistemul Start/Stop dezvoltat de Opel, ce contribuie la reducerea consumului de carburant. Gama de motoare pe benzina include o unitate cu aspiratie naturala de 1,6 litri, ce dezvolta o putere de 85 kW/115 cp si un cuplu de 155 Nm, precum si o varianta turbo de 1,4 l cu o putere de 103 kW/140 cp si un cuplu de 200 Nm. In ceea ce priveste motorizarile diesel, gama include un motor turbo diesel 1.7 CDTI cu o putere de 93 kW/130 cp si un cuplu de 300 Nm, caracterizat printr-un consum redus de carburant si un nivel scazut de emisii.

Opel Mokka cu FlexFix

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 25 Mai 2012