O companie a inventat airbag-urile exterioare care se declanseaza in 20-30 ms

O companie a inventat airbag-urile exterioare care se declanseaza in 20-30 ms
  • O companie a inventat airbag-urile laterale aflate in exteriorul autoturismului
  • Acestea se declanseaza de sub usa pasagerilor cu o viteza intre 20 si 30 milisecunde
  • TRW Automotive spera sa echipeze automobilele premium germane pana la sfarsitul lui 2019
Distribuie pe Facebook

Airbag-urile exterioare care ies de sub masina reprezinta cea mai noua inovatie din industria automobilelor. O companie se lauda deja cu astfel de sisteme de siguranta, care ies dintr-un lacas amenajat sub usa pasagerilor in numai 20 - 30 de milisecunde.

Automobilele vor fi din ce in ce mai sigure, firmele din domeniu lucrand asiduu la proiecte menite sa imbunatateasca atat confortul, cat mai ales sa protejeze viata pasagerilor. Compania TRW Automotive a prezentat rezultatul preliminar al unui astfel de proiect, inceput in urma cu trei ani in Spania si finantat din fonduri ale Uniunii Europene.

Este vorba, mai exact, de niste airbag-uri laterale aflate in exteriorul autoturismului, cu care compania spera sa echipeze automobilele premium germane pana la sfarsitul anului 2019. "Rata accidentelor care se intampla din lateral este in continuare una dintre cele mai mari, totalizand intre 37 si 40% din numarul de accidente auto", a explicat Norbert Kagerer, vicepresedintele TRW Automotive, citat de cotidianul britanica Daily Mail.

Airbaguri exterioare

In prezent, specialistii companiei lucreaza la un sistem care va include un radar si o camera pentru a detecta momentul precis in care airbag-ul trebuie sa se declanseze. Potrivit sursei citate, in cazul unui impact, airbag-urile se declanseaza de sub usa pasagerilor cu o viteza intre 20 si 30 milisecunde. Lungimea acestora este de 200 de cm, adancimea intre 15 si 20 de cm, inaltimea ajunge la 70 de cm in timp ce volumul este de 200 de litri.

Sistemele de protectie externe nu sunt insa o noutate. Volvo a dezvaluit anul trecut, in premiera mondiala, un astfel de airbag pe modelul sau V40. Acesta este menit sa protejeze pietonii in eventualitatea unui impact si se deschide peste suprafata parbrizului dupa ce senzorii din bara de protectie se activeaza.

Airbaguri exterioare

Distribuie pe Facebook
mai multe