Opel GTC Astra: Parbrizul panoramic ofera noi perspective

Opel GTC Astra: Parbrizul panoramic ofera noi perspective
Clientii care opteaza pentru parbrizul panoramic din dotarea noului GTC Astra se pot bucura de privelisti uimitoare si perspective cinematografice. In plus, caracteristicile exclusiviste aduc un plus de eleganta aspectului exterior dinamic al acestui model coupe compact sportiv.
Distribuie pe Facebook

Parbrizul de mari dimensiuni se intinde pana la jumatatea acoperisului autovehiculului, asigurand o extraordinara experienta vizuala, a spatiului si de conducere, atat pentru sofer cat si pentru pasageri. Parbrizul le permite pasagerilor sa se bucure de razele soarelui, dar si sa admire formele impresionante ale norilor sau iluminarea stradala pe timp de noapte. Spre deosebire de alte plafoane din sticla, in acest caz nu exista bare transversale care sa reduca vizibilitatea. De aceea, spre deosebire de plafoanele din sticla obisnuite, la bordul modelului GTC Astra, soferul, pasagerul din fata si cei din spate se pot bucura de o priveliste asemanatoare cu cea a pilotilor de la bordul avioanelor usoare, cu partea superioara transparenta.

Aceasta solutie inovatoare si-a sarbatorit premiera mondiala pe modelul de serie GTC Astra din 2006. De atunci, in jur de 18.000 de clienti GTC Astra din Europa au ales acest parbriz exceptional, pentru care inginerii din Russelsheim au inregistrat 11 patente. Pe langa noul GTC Astra, parbrizul panoramic este acum disponibil si pentru noul Zafira Tourer. Prin aceasta realizare, Opel isi confirma inca o data rolul de lider in dezvoltarea de solutii inovatoare in materie de suprafete din sticla. "Designerii si inginerii nostri creativi dezvolta permanent desgnuri extraordinare adaptate special pentru diferite segmente de autovehicule. Traditia Opel ne obliga sa punem astfel de inovatii la dispozitia clientilor nostri la preturi atractive", a declarat Alain Visser, Vicepresedinte Marketing Opel.

Panorame uimitoare si solutii inteligente

Opel GTC Astra: Parbrizul panoramic ofera noi perspective

Vazut din exterior, parbrizul panoramic impreuna cu acoperisul metalic de culoare neagra arata ca o suprafata continua. Montantii A si B sunt de asemenea vopsiti in negru, ca si suprafata acoperisului, intarind impresia de continuitate.

In cazul in care soarele lumineaza foarte puternic, poate fi trasa o jaluzea amplasata sub geamul panoramic, creand o atmosfera placuta. Dispozitivul jaluzelei fiind continuu variabil, aceasta poate fi reglata cu usurinta si apoi fixata cu ajutorul unui maner rotativ. Protectia impotriva radiatiilor solare este finalizata de un parasolar integrat, care, chiar si atunci cand este deschis, dispare in spatele componentei din spate a acoperisului.

Gama extinsa de sisteme de propulsie: doua noi motoare diesel cu puteri situate intre 110 si 130 cp

Inca de la inceputul primirii comenzilor in luna iunie a acestui an, noul GTC Astra a fost disponibil cu o gama de cinci variante de motorizare cu transmisie manuala: patru motoare pe benzina dinamice cu puteri situate intre 74 kW/100 cp (in varianta de 1,4 litri) si 132 kW/180 cp (in varianta turbo de 1,6 litri). La acestea se adauga motorul turbo diesel cu sistem de injectie common-rail care dezvolta o putere de 121 kW/165 cp.

Gama de motoare diesel pentru modelul coupe compact sportiv va fi extinsa cu inca doua motoare: ambele sunt unitati CDTI turbo de 1,7 litri, cu sistem de injectie common-rail. Acestea sunt disponibile in versiunea cu o putere de 81 kW/110 cp sau in cea cu o putere de 96kW/130 cp, generand un cuplu maxim de 280 Nm, respectiv 300 Nm. Inginerii Opel au proiectat de la zero noul sistem de management al motorului si au optimizat procesul de combustie. Alaturi de noul sistem de injectie, compresia redusa si o presiune de lucru de 1.800 bar, acestea permit obtinerea a pana la cinci injectii per ciclu. Turbocompresorul cu geometrie variabila controleaza precis supraalimentarea prin intermediul senzorului suplimentar al dispozitivului de actionare.

Opel GTC Astra: Parbrizul panoramic ofera noi perspective

Versiunea GTC Astra 1.7 CDTI ecoFLEX este echipata standard cu o transmisie manuala cu sase trepte de viteza in ambele variante de putere si cu sistemul Start/Stop. Acestea permit reducerea emisiilor de CO2 la numai 119 g/km si a consumului de carburant la doar 4,5 l/100 km.

Transmisia automata cu sase trepte de viteza va fi disponibila din luna ianuarie 2012 in combinatie cu motorul turbo pe benzina de 1,4 litri si cu motorul turbo diesel 2.0 CDTI cu sistem de injectie common-rail. Versiunea OPC de inalta performanta va fi, de asemenea, disponibila din anul 2012.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 24 Octombrie 2011