Radarul de tronson, in teste pe teritoriul Frantei

Radarul de tronson, in teste pe teritoriul Frantei
Politia rutiera franceza a inceput sa testeze un nou dispozitiv menit sa-i tempereze pe soferii vitezomani: radarul de tronson. Sistemul este similar celui format din radare in cascade, in care, pe o portiune de cativa kilometri sunt amplasate camere-radar, care inregistreaza cu exactitate ora, minutul, si secunda in care a trecut masina.
Distribuie pe Facebook
Calculatorul central tine cont de limita de viteza de pe tronsonul respectiv si calculeaza timpul in care automobilul ar urma sa ajunga de la radarul 1 la radarul 2. In cazul in care ai trecut de radarul 1 si accelerezi si depasesti limita de viteza admisa, vei ajunge intr-un timp mai scurt la radarul 2. Calculatorul va stabili cu exactitate cu cat ai depasit viteza si va emite automat o amenda.
Primul radar de tronson a fost amplasat in zona Doubs, in tunelul de pe soseaua RN57, langa Beure. Dat fiind ca sistemul este in teste pana in luna august, vitezomanii nu vor fi amendati.

Autoritatile franceze si-au propus sa monteze 40 de radare de tronson pana la sfarsitul anului, in zonele care prezinta pericol pentru siguranta rutiera.

Radarul de tronson, in teste pe teritoriul Frantei

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 22 Iunie 2012