Sistemul de iluminare Opel AFL castiga premiul Euro-NCAP Advanced

Sistemul de iluminare Opel AFL castiga premiul Euro-NCAP Advanced
Organizatia independenta European New Car Assessment Program (Euro-NCAP) a acordat Opel premiul Advanced pentru sistemul de iluminare AFL (Adaptive Forward Lighting).
Distribuie pe Facebook
AFL reduce considerabil riscul accidentelor pe timpul serii sau noaptea. Opel a fost primul producator auto care a adus sistemul AFL pe piata, in 2002. Acesta este disponibil pe Corsa, Meriva si Zafira, in timp ce AFL+, cu opt functii de iluminare suplimentare, este disponibil pe modelele Astra, Insignia si Zafira Tourer.
AFL+ asigura vizibilitate optima. Sistemul are faruri bi-xenon cu raza de lumina variabila ca latime, directie si arie pentru condus in oras, zone pietonale, pe drumuri de sara si autostrazi. Acestora li se adauga lumina pentru vreme rea, functie de iluminare dinamica in curbe, functia de comutare intre faza lunga si faza scurta si lumini de zi cu LED-uri. Senzorii si sistemele software monitorizeaza constant imprejurimile, traficul si conditiile meteo incat sistemul poate activa functia de iluminare adecvata.
Condusul pe timpul noptii sau cu vizibilitate redusa este mai periculos
Desi pe timpul noptii traficul este redus cu in jur de 33%, numarul accidentelor mortale pe inserat sau pe timp de noapte este de doua ori mai mare decat in timpul zilei.
Un studiu comandat de Institutul Federal German de Cercetare a Autostrazilor demonstreaza ca soferii de peste 40 de ani sufera de o reducere a vizibilitatii in amurg si au o sensibilitate crescuta la reflexii.
Opel: "lider mondial" in asigurarea unui condus mai simplu, mai sigur
Premiul pentru AFL este al doilea titlu Euro NCAP Advanced pentru Opel. Primul premiu a fost acordat pentru primul sistem Opel Eye la Salonul Auto de la Paris din 2010.
Euro NCAP Advanced este un nou sistem de premiere ce recunoaste tehnologii avansate de siguranta in industria auto. El vine in completarea sistemulul existent de notare cu stele al Euro NCAP pentru pasagerii adulti, protectia pietonilor, siguranta copiilor si sisteme de asistenta de securitate.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 24 Noiembrie 2011