Top 10 dotari auto de care nu are nimeni nevoie cu adevarat

Top 10 dotari auto de care nu are nimeni nevoie cu adevarat
  • Praguri iluminate
  • Padelele
  • Masaj in scaune
Distribuie pe Facebook

Majoritatea celor care isi cumpara o masina, fie ea noua sau second-hand, se uita intai de toate la dotari. Cu cat are mai multe, cu atat mai bine. Daca nu este full full, cu piele si trapa, nu are niciun rost sa ma uit la ea.

Nu spune nimeni ca ar trebui sa-ti cumperi o masina "cheala", dar te-ai intrebat vreodata cate dintre dotarile acelea pe care le bifezi sunt de fapt utile si pe cate nu le vei folosi nici macar o data? Sau hai fie o data sau de doua ori, sa te lauzi la prieteni, rude si asa mai departe.

Mai jos sunt 10 dotari care credem noi ca ar putea lipsi din oferta unei masini si nimeni nu le-ar simti lipsa.

1. Frana de mana electrica

10 dotari inutile

Oricat ne-am stradui, nu putem sa intelegem rolul franei de mana electrice. Aproape ca n-o vei folosi vreodata, mai ales daca ai masina cu transmisie automata, ca sa nu mai zic ca atunci cand vei vrea sa o folosesti nu vei reusi din prima. Asta pentru ca niciodata nu stii daca trebuie sa apesi sau sa tragi de acel comutator pentru a o activa.

2. Padelele

10 dotari inutile

Da, padelele or fi distractive si utile in cazul unui supercar sau in cazul unei masini sport cu cateva sute de cai putere sub capota. Dar acestea sunt complet inutile daca vorbim de masinile normale, pe care le conduci zi de zi in traficul infernal. Pana la urma, nu iti iei un Volkswagen Golf diesel sau o Skoda Kodiaq cu cutie automata ca sa schimbi tu vitezele.

3. Masaj in scaune

10 dotari inutile

Masajul in scaune a devenit un fel de must have, mai ales daca vorbim de limuzine de lux, precum Mercedes S-Class, BMW Seria 7 sau Audi A8. O fi o dotare cu care sa te lauzi, dar de cate ori o vei folosi cu adevarat? In plus, conduci o masina, nu esti la un salon de relaxare.

4. Bordul imbracat in piele

10 dotari inutile

Masinile premium sau nivelurile de echipare superioare pot fi comandate si cu un bord imbracat in piele. Inafara faptului ca arata bine si emana lux si opulenta, nu prea vedem utilitatea acestei dotari. Dar se gasesc destui clienti care sa plateasca sume exorbitante pentru un bord imbracat in piele, asa ca producatorii auto nu au niciun motiv sa renunte la el.

5. Limitatorul de viteza

10 dotari inutile

Limitatorul de viteza este o functie complet inutila a pilotului automat. Setezi o viteza si oricat de tare calci acceleratia, acul vitezometrului nu trece de valoarea setata. Ok, si cu ce te ajuta acest lucru? Ca oricum nu stai cu acceleratia la podea in localitati, unde sa zicem ca ai putea folosi aceasta functie.

6. Lumini "Follow me home"

10 dotari inutile

Sa zicem ca aceasta functie este utila doar atunci cand parchezi masina in locuri slab sau deloc iluminate. Insa de cate ori se intampla asta? Poate de 2-3 ori pe luna. In plus, de ce ai vrea niste lumini in fata masinii, cand dupa ce te dai jos din ea, o iei la stanga sau la dreapta?

7. Sigla proiectata pe asfalt

10 dotari inutile

Am observat ca tot mai multi producatori ofera acest artificiu estetic, care nu este altceva decat un kitsch. Mare. De ce ai vrea ca pentru acele cateva secunde cat tii portiera deschisa sa-ti fie proiectata sigla sau numele modelului pe care il conduci pe asfalt? O simpla iluminare, fara niciun model, este mult mai utila.

8. Praguri iluminate

10 dotari inutile

Pragurile iluminate intra cam in aceeasi oala cu sigla proiectata pe asfalt. Nu sunt un kitsch, dar sunt la fel de inutile. Care-i rostul lor pana la urma? Sa-ti aduci aminte ce masina conduci atunci cand deschizi portiera si te uiti la prag? Cel mai probabil, inginerii auto au avut prea mult timp liber cand le-a venit ideea unui prag iluminat.

9. Functia de comanda vocala

10 dotari inutile

Functia de comanda vocala nu este numai inutila, ci si extrem de enervanta. Asta pentru ca de cele mai multe ori vei ajunge sa te certi cu masina, ca sa zic asa. Tu vei da o comanda, sistemul multimedia va intelege altceva, si tot asa. Cel mai interesant este atunci cand vrei sa folosesti navigatia si te pune sa spui pe litere numele unei strazi sau al unui oras, din Romania desigur.

10. Head-up display

10 dotari inutile

Head-up display-ul este o alta dotare care ar putea la fel de bine sa nu existe deloc. Daca o ai, cu siguranta o dezactivezi, iar daca nu ai...nu ii simti lipsa pentru ca nu este ceva fara de care nu poti conduce masina. In plus, te cam incurca atunci cand te strecori prin traficul aglomerat din orase.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze 10 dotari inutile
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 2 August 2018