Uzina BMW din Africa de Sud primeste alimentare cu energie pe baza de balegar

Uzina BMW din Africa de Sud primeste alimentare cu energie pe baza de balegar
  • 25-30% din totalul de energie al uzinei va fi asigurat cu biogaz
  • Gazul va fi transportat spre fabrica BMW printr-o conducta
  • 1.000.000 de unitati BMW au fost fabricate in Africa de Sud
Distribuie pe Facebook

Uzina BMW din Rosslyn, Africa de Sud, va duce ecologia la un nou nivel. Si asta pentru ca se pregateste sa dobandeasca aproape 30% din totalul de energie din prelucrarea... balegilor de vaca.

Africa de Sud este o tara cu foarte multe ferme de vite. Numai in jurul uzinelor din Rosslyn, BMW si Nissan, sunt crescute peste 35.000 de capete in orice moment, in ferme private care inconjoara uzina bavareza. Asa ca nu e mirat pe nimeni daca BMW a semnat recent un contract pe termen de 10 ani cu o companie Bio2Watt, prin care cumpara 4.4 megawati de biogaz.

Biogazul va fi unul 100% ecologic, produs in urma procesarii de excremente animale. Mai precis, compania de energie colecteaza balegarul pe care ulterior il proceseaza si il transforma in gaz natural. Acesta va fi ulterior trimis direct la uzina BMW prin intermediul unei conducte lungi de 80 de kilometri, pesemne acest contract fiind unul de lunga durata, ce va depasi si termenul de 10 ani.

"Sunt resturi care nu mai sunt irosite", spune Diederik Reitsam, purtatorul de cuvant al companiei BMW in Africa de Sud. Si, odata ce legatura dintre compania de energie si uzina va fi completa, biogazul rezultat din procesarea balegilor de la animale va sustine pana la 30% din totalul de energie de care are nevoie fabrica BMW.

Uzina din Africa de Sud, deschisa in 1973, a fost prima fabrica a producatorului bavarez in afara Germaniei. Aici a fost asamblat celebrul model BMW E30 333i cu motor de 3.3 litri in 1986, model exclusiv produs pentru piata africana. De atunci insa, pana in 2015 s-au produs acolo peste 1.000.000 de unitati BMW. In prezent, la fabrica africana BMW se realizeaza doar modelul Seria 3.

Sursa: Bloomberg.com

Distribuie pe Facebook
mai multe