Volvo a atins pragul de 1 milion de masini vandute cu sistemul de franare automata

Volvo a atins pragul de 1 milion de masini vandute cu sistemul de franare automata
  • Volvo este in continuare considerata cea mai inovativa marca in domeniul sigurantei
  • City Safe este sistemul care franeaza automat masina in caz ca simte un pieton sau un obstacol
  • Pentru 2014, Volvo anunta noi sisteme de siguranta inovative
Distribuie pe Facebook

Volvo a vandut peste 1 milion de masini echipate cu sistemul de franare automata, a anuntat compania suedeza. Sistemul detecteaza pericolul si franeaza automat daca viteza de rulare este sub 50 de km/h.

Marca Volvo este asociata cu siguranta, iar compania suedeza demonstreaza cu fiecare miscare ca nu isi doreste sa piarda acest statut. In prezent, cele peste 1 milion de masini echipate cu sistemul de siguranta activa cu franare automata beneficiaza de trei caracteristici.

City Safety - daca soferul nu reactioneaza, masina franeaza automat la viteze de pana la 50 de km/h in cazul unui impact.

Pedestrian and Cyclist detection with Full Auto Brake - detecteaza pietonii si biciclistii din calea masinii, avertizandu-l pe sofer. La nevoie sistemul poate frana.

Collision Warning with Full Auto Brake - franeaza automat daca diferenta dintre cele doua masini este de sub 35 de km/h, iar daca aceasta diferenta este mai mare, sistemul va reduce viteza autoturismului pe care este instalat.

In viitor, Volvo va veni cu alte sisteme de siguranta, cum ar fi detectia pietonilor pe timp de noapte sau mentinerea autoturismului pe trasa corecta.

Distribuie pe Facebook
mai multe